Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, devletin içerisindeki parelel yapıyla mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek, "Biz istedik ki, bu mücadelede geçmişte bu yapının tehdidine, şantajına maruz kalan partiler de bizi desteklesin. Ama her zaman olduğumuz gibi basit siyasi çıkarlar uğruna bu mücadelede bizi yalnız bıraktılar" dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Diyarbakır'da valilikte, gazetecilerin İlker Başbuğ'un tahliyesine ilişkin sorusu üzerine, "Devlete hizmeti geçmiş önemli bir şahsiyetin 26 ay içeride bulunması herkesi üzen bir durumdu" dedi. Başbuğ'un tahliyesinin hem iktidarı hem muhalefeti sevindirdiğini anlatan İşler, "Ülkede bir sevinç hasıl oldu. Kendisine buradan geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Biliyorsunuz biz yürütmeyiz, yargının işine müdahalemiz söz konusu olamaz o konularda da yargı kendi kararını veriri. Başka tahliyeler olursa da olabilir. Onları da normal karşılamak gerekmektedir" dedi.
"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAK İÇİN GİRİŞİMLER OLDU"
Şırnak'ta iki gün önce bir uzman çavuşun şehit edilmesinin çözüm sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da Emrullah İşler, şu yanıtı verdi:
"Biliyorsunuz çözüm süreci 2013 yılında başladı. Bugüne kadar sıkıntısız devam etti. Ama bu çözüm sürecini baltalamak için bir takım zaman zaman girişimler olduğu da doğrudur. Türkiye'nin birliğini, beraberliğini kardeşliğini, istemeyen bir takım odakların provokatif eylemler olarak değerlendiriyorum. Ama bu yaşananlar çözüm sürecini engellemeyecektir, baltalamayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü çözüm süreci konusundaki irademiz çok nettir."
"YALNIZ BIRAKILDIK"
Başbakan Yardımcısı İşler, yasa dışı dinlemelerle ilgili operasyon yapıp yapmayacaklarına ilişkin soru üzerine de şunları söyledi:
"TİB'ten de yapılan açıklamada 509 bin dinleme yapıldığı söz konusu, bunlar içerisinde 217 bin mahkeme kararı söz konusu. Bu rakamlar insanları ürperten rakamlar. Bu mahkeme kararları nasıl alındı? Demek ki ciddi bir yapı söz konusu demek ki, istedikleri zaman yani otomatiğe bağlanmış şekilde hemen 10 binlerce mahkeme kararı çıkabiliyor. 17 Aralık'tan bugüne gelindiğinde hepimiz yaşanan olayları görüyoruz. Hakikaten devletin içerisinde bir paralel yapı aşikar. Biz hükümet olarak gerekli mücadeleyi sürdürüyoruz.  Bu mücadelemizi 30 Mart'tan sonra güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. 17 Aralık operasyonundan sonra görüyoruz ki ortada bir yapı var. Ve bunu 76 milyon ve bütün dünya gördü. Devletin bekasını tehdit eden bu yapıyla bir mücadele başlattık. Biz istedik ki bu mücadelede geçmişte, bu yapının tehdidine, şantajına maruz kalan partiler de bizi desteklesin. Ama her zaman olduğumuz gibi basit siyasi çıkarlar uğruna bu mücadelede bizi yalnız bıraktılar. Bu devleti tehdit eden Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eden bu yapıyla mücadelemizi 30 Mart sonrasında da sürdüreceğiz."

CA,SS(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)