Gülay ÖZEK- Murat ÇAĞLAR/VAN, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, iktidara geldiklerinde Ülkeyi çetelerden kurtardıklarını, bugün de devletin içine sızan çetelerle mücadele ettiklerini, 30 Mart'ta kullanacak her oyun büyük önem taşıdığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti İpekyolu Seçim bürosunun açılışını yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere tarifeli uçakla Van'a geldi. İşler'i, Van Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Aydın Nezih Doğan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Emniyet Müdür Ümit Yurdakul, AK Parti Van Milletvekilleri; Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, İl Başkanı Abdullah Aras, Van Büyükşehir Adayı Osman Nuri Gülaçar ve partililer karşıladı. Ak Parti seçim bürosunun açılışını yapan İşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez 2005 yılında 'Kürt sorunu var' diyerek 'Hellalleşme sürecini' başlattığını anlatırken, şöyle dedi;
"Ret ve inkar politikalarını kaldırıp, son verdik. 2009 yılında 'Demokratik açılım' projemizi başlattık. Kurulan TRT Şeş ile 24 saat Kürtçe yayın yapılır hale geldi. 2003 yılında 'Çözüm sürecini' başlattık. Akan kanın durması için en önemli adımı attık. Son 1 yılda artık kan akmıyor, analar ağlamıyor. Bu; 'Dünya lideri' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a nasip oldu. Artık İnşallah bundan sonra kan akmayacak. Kin, nefret olmayacak. Dostluk, birlik, beraberlik olacak. Beraber olursak güçlü oluruz. Güçlü olursak kalkınırız." 
İşler,  Van'a 11 yılda 14 milyar liradan fazla yatırım yapıldığını, kente 'Büyükşehir' statüsü getirildiğini, Türkiye İş Kurumu'nun toplum yararı çalışma kapsamında 7 bin 282 kişinin burada işe devam ettiğini bu sayının Van için 'Pozitif ayrımcılık' olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ülke adına çalışmalar yaparken birçok engellemelerle karşılaştıklarını, 2007 yılında Cumhurbaşkanının eşinin başörtülü olması nedeniyle seçtirilmediğini ve 'e-muhtıra' yayımlandığını, erken seçim kararı ile çok büyük oy alarak halkın güvenine layık oldukların anlattı. İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"Verdiğiniz yüzde 50 oy birilerini çok ciddi rahatsız etti. 2011 yılında düğmeye bastılar. 2012 yılı itibariyle artık geçmişte oynanan oyunu yeniden sahneyi sürdürler. Önce Sayın Başbakanın diktatör olduğunu söylemeye başladılar. Yalan- iftiralarla sayın Başbakanımızın itibarını zedelemeye çabaladılar. Çünkü Tayyip Erdoğan ismi bütün dünyada özellikle İslam coğrafyasında büyük karşılığı olan bir isimdi. Başbakanımızı kötülemeye karalamaya çalıştılar. Başarılı olamayınca 2013 Mayıs ve Haziran ayında Gezi olaylarını başlattılar. Canlı yayınlarla 'Türkiye yanıyor, yıkılıyor, diktatör yıkılıyor' gösterimlerde bulundular. Çok şükür o gün de başaramadılar. 17 Aralık- 25 Aralık operasyonunu başlattılar. Geçmişte siyasi kriz çıkaramayanlar bu sefer ekonomimizi hedef aldı. Operasyonlarının hedefi ekonomimizin bozulmasıydı."
İşler, paralel yapının bir çetenin devletin kurumlarına sirayet ettiğini, bir yerlerden talimat alarak harekete geçtiğini, devleti kilitleme, kirletme, hükümeti iş yapamaz hale getirme, ve yargı yoluyla darbe yapma girişiminde bulunduklarını, ancak, başarılı olamadıklarını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler daha sonra Urartu Oteli'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din görevlilerine ve kuran kursu öğreticilerine yönelik 'Çocuk istismarı ve aile içi mahremiyet eğitimi' seminerine katıldı.

GÖ,MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)