DİN ADAMLARININ EĞİTİM SEMİNERİNE KATILDI
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Van Müftülüğü tarafından din adamları ve Kuran kursu eğitmenlerine yönelik düzenlenen 'Çocuk istismarı ve aile içi mahremiyet konulu eğitim seminerine katıldı. Burada konuşma yapan İşler, Kuran-ı Kerim'in güzel hafızların sesinden dinlenmek için değil, anlamak ve yaşamak için indirildiğini söyledi. İşler, şöyle dedi:
"Sahabeler, Kuran-ı Kerim'i bölüm bölüm ezberledi. Ezberledikleri kısmı hayatlarında uyguladıktan sonra yeni bölümlere geçti. Din görevlilerinin de çağın anlayışına uygun olarak Peygamber'i, Kuran'ı ve sünneti vatandaşlara anlatmaları gerekiyor. Kuran-ı Kerim'in anlaşılmaya ihtiyacı var. Bunu sağlayacak olan din görevlileridir. Siz Kuran'ın  yanında insanlara okuma- yazma, adap öğretiyorsunuz. Hitap ettiğiniz kesime önemli bilgileri aktarıyor ve toplumu yetiştiriyorsunuz. Hocalarımıza önemli görevler düşüyor. Bunun için kendinizi çok iyi yetiştirmeniz gerekir."
"FAKÜLTELER SADECE ANAHTAR VERİYOR"
Fakültelerin sadece anahtar verdiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı İşler, yeni bilgi arayışı içinde olmayanların halka bir şey veremeyeceğini kaydederek, "Kendinizi yenilemeniz lazım. Bu iş için yeterince vaktinizin olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla kendinizi iyi yetiştirme ve halkı doğru bilgilendirme noktasında çok çaba sarf edebileceğinizi düşünüyorum. Kuran-ı Kerim, güzel kaplarda duvara asmak için, mezarlıklarda okumak için indirilmemiştir. Yaşamak, anlamak için indirilmiştir. Halkımızı bu yönde teşvik ederseniz sevapların en büyüğünü kazanmış olursunuz "diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı İşler, küçük yaşta nikah ve çocuk istismarı konularına da dikkat çekerek, TCK'ya göre 18 yaşından küçüklere resmi nikah kıyılmasının söz konusu olmadığını hatırlattı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"TCK'ya göre 18 yaşından küçüklere resmi nikah kıyılması söz konusu değil. Kıyanlar hakkında da cezai yaptırımlar var. Bizim başkanlığımızın da bu konuda yaptığı açıklamalar ortada. Resmi nikah olmayana dini nikah kıyılmıyor. Başkanlık olarak, hükümet olarak bu tür uygulamalara karşıyız. Bazıları kaçamak olarak yapabiliyor. Bunlara da kesinlikle pirim verilmiyor ve hayata geçirilmiyor. Bu yanlış uygulamalara sizler bulunduğunuz çevrelerde ağırlık verin. İnşallah bu tür yanlış uygulama ve cehalet örneklerinden kurtuluruz diyorum."
Konuşmaların ardından İşler'e, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından hat sanatıyla isminin yazıldığı bir tablo hediye edildi.

GÖ,MÇ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)