KUZEY Irak'ta faaliyet gösteren Kürt Partilerin temsilcileri, Türkiye'de Kürt sorununun çözümü için başlatılan süreci ve demokratikleşme paketini tartışmak için Türkiye'ye geliyor. Hafta sonu Ankara'da gerçekleştirilecek iki günlük akademik seminere, son seçimlerde en çok oy alan 4 partinin temsilcileri katılacak.
Kuzey Irak'ta Bögesel Kürt Yönetimi eski Başbakanı Berham Salih'e ait olan 'Xendan' adlı internet sitesinde yer alan habere göre, hafta sonu Mesut Barzani'nin lideri olduğu IKDP, Celal Talabani'nin lideri olduğu IKYB, Nuşirevan Mustafa'nın lideri olduğu Goran ve Ali Bapir'in lideri olduğu Kürdistan İslami Birlik Partisi'nden üst düzey yetkililer, çözüm süreci ve demokratikleşme paketinin tartışılacağı 2 günlük bir akademik seminer için Türkiye'ye geliyor. Irak Kürdistan Demokrat Partisi sözcüsü Hemin Hewrami, Ankara'da düzenlenecek olan seminerde, siyasi parti temsilcilerinin çözüm süreci ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin tartışacaklarını söyledi.
Seminer'in kim yada hangi kuruluş tarafından düzenleneceğine dair bilgi verilmezken, Akademik düzeyde konuşmacıların katılacağı seminerin Pazar ve Pazartesi günü gerçekleştirileceği belirtildi.

FA(GG/COŞ)