Serhat TEZCAN – Mehmet İNAN/ MUDANYA, (Bursa), () -  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na önce kendisinin de karşı çıktığını belirterek, “Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmiyorum diyebilirsiniz. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. ‘Daha geniş bir yelpaze olsun’ diye yaptık. Baştan ben de itiraz ettim. Ama Türkiye’nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz” dedi.

Bursa’ya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Mudanya Mütareke Meydanı’nda miting yaptı. Burada vatandaşlara hitap eden İnce, son dönemde dış politikada yaşananlara dikkat çekerek, AK Parti hükümetinin İsrail’e büyük kıyaklar yaptığını söyledi. İnce, bunu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da söylediğini kaydetti.

Konuşmasında emniyete yapılan operasyonlardan da bahseden İnce, “Türkiye’nin bu kötü gidişine hep beraber dur diyeceğiz. Moralinizi bozmayın. Ampulü sola çevireceğiz. Bugün polise operasyon yapılıyor. Cemaatçi, paralelci diye. Sen daha dün polis destan yazdı diye meydanlarda anlatmadın mı? Cemaate ne istediklerde vermedik diyen sen değil misin? Bugün ‘İnlerine gireceğiz’ diyorsun. Biz bu ülkede her zaman yoksulun, mağdurun, ezilenin, garibanın yanında olacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU BU”

Türkiye’nin önünü açmanın ve ufkunu geliştirmenin milletin elinde olduğunu anlatan İnce, “Türkiye’ye huzur getirmek, sağa sola bakmadan birliği, dirliği sağlamak elimizde. ‘Ben solcu adamım Ekmeleddin İhsanoğlu’nu beğenmiyorum’ diyebilirsin. Solcular seçsin diye yapmadık zaten. Daha geniş bir yelpaze olsun diye yaptık. Baştan bende itiraz ettim ama Türkiye’nin kurtuluşu bu, bunu yapmaya mecburuz” diye konuştu.

“SAHİLDEN SANDIĞA GİTMEYİP, BÜYÜK CUMHURİYETÇİ KESİLMEK YOK”

Türkiye’nin önünde 10 Ağustos seçimleri fırsatı bulunduğunu ifade eden İnce, vatandaşları oy kullanmaları konusunda uyardı. İnce, “Önümüzde bir fırsat var. O fırsat 10 Ağustos. Hep birlikte ama bakın sahilden sandığa gitmeyip, sonra da büyük Cumhuriyetçi kesilmek yok. Bu seçim bazılarını yolda görüyorum diyor ki, ‘Ben sandığa gideceğim, oy pusulasının üzerine Atatürk yazacağım’ diyor. Çocukça bir şey. Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerine bas mührü daha iyi. İptal edilen her oy, geçersiz her oy Recep Tayyip Erdoğan’a yazılır. Çünkü geçerli oyların yarısından bir fazlasını almak gerekir. AK Parti seçmeni sandığa büyük bir çoğunlukla gidecek mi? Gidecek. Katılım ne kadar çok olursa Recep Tayyip Erdoğan seçilmesi o kadar zorlaşacaktır. Katılım düşerse, onun seçilmesi kolaylaşacaktır. Yani bu seçim geçerli oyların seçimi olacak. Onun için ‘Çocukça hepsine basacağım, üzerine Atatürk yazacağım’ demek, cahillerin işidir. Aklı başında insanın bunları yapmaması gerek” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN, GAZZE’YE NE ZAMAN GİDECEKSİN?”

Konuşmasında alanda çekim yapan polis kamerasına dönen İnce, buradan Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya seslenerek, Erdoğan’ın daha önceki konuşmalarından şunları söyledi:

“Tarih 23 Mart 2013, Nisan’da Gazze’ye gideceğim. Tarih 14 Nisan 2013 tarih kesinleşti, Mayıs sonu gibi Gazze’ye gideceğim. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Erdoğan’a ‘Gazze’ye gitme’ dedi. 14 Mayıs 2013 ‘Kerry’nin demeci şık değil. Haziran’da Gazze’ye gideceğim’. 18 Mayıs 2013 Haziran’da Gazze’ye gideceğim. Bugün 22 Temmuz 2014, Recep Tayyip Erdoğan ne zaman Gazze’ye gideceksin? Sen Gazze’ye değil, ama seni emekliye ayıracağız merak etme.”

“BU ÜLKE 1 OYUN NE DEMEK OLDUĞUNU 30 MART’TA, 1 HAZİRAN’DA ÖĞRENEMEDİYSE, ÖĞRENEMEZ”

Vatandaşları oy kullanmaları konusunda tekrar uyaran İnce, “Şezlonglarda yatmak yok değil mi? Eğer bu ülke 30 Mart ve 1 Haziran seçimlerinde 1 oyun ne demek olduğu Yalova’da öğrenmediyse bir daha öğrenemez. Hep birlikte gideceğiz, yeneceğiz ve başaracağız” dedi.

FOTOĞRAFLI