BASIN DİZ ÇÖKMESİN
Muharrem İnce, Rize’den karayoluyla geldiği Trabzon’da CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Konuşmasının başında kendisini dinleyen partililer, önlerinde duran kameramanların oturmasını isteyince müdahale eden İnce, “Arkadaşlar basına konuşuyorum. Basını çöktürmeyin. Basın diz çökerse memleket biter” dedi. CHP’nin yeniden umut olması için tüm koşulların uygun olduğunu belirten İnce, şunları söyledi:
CHP'NİN EL FRENİ ÇEKİLMİŞ
“Dış politika yerlerde sürünüyor, insanlarımız rehin, çocuklarımız işsiz, öğretmenlerimiz atanamıyor, evlatlarımız zorla okullara yerleştiriliyor. Tarım gitmiş, emekli geçinemiyor. Böyle bir durumda sosyal demokratların iktidara gelmesi için her şey uygunken CHP umut ve ışık olamıyor. Çünkü CHP’nin el freni çekilmiş. CHP’nin el frenini indirmeye talibim. Bu ülkede bir diktatör var. Bu diktatörden kurtulmak istiyoruz, demokrasi ve özgürlük istiyoruz."
GENÇLERİMİZ KIZLI ERKEKLİ PARKLARDA OLACAK
CHP’nin özgüveni olmadığını, kararlı ve tutarlı davranmadığını vurgulayan Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu parti kararlı değil. Diyarbakır’da ne söylüyorsam, Trabzon’da da onu söylüyorum. Bu toplumu barıştırmaya söz veriyorum. Bu ülkenin topraklarından bereket fışkıracak. Gençleri özgürlük şarkısı söyleyecek. Aydınları serbestçe yazacak çizecek. Kadınları özgürce dolaşacak. Kızlı erkekli parklarda olacak gençlerimiz. Ulusalcılık, CHP’yi bölmek için uydurdukları bir şey. Partinin hataları var mı? Hangi partinin yok ki? Varlık vergisi CHP’nin en büyük hatalarından birisidir. Hatalarımızı görürüz, kendimizi yenileriz. Partimizdeki ideolojik tartışmayı bitireceğiz, net olacağız.”
AĞZINDAN BİR KERE ‘BAŞBAKAN OLACAĞIM’ LAFINI DUYMADIM
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren İnce, “Genel başkanımız 2010’da diyordu ki, ‘Yüzde 40’ı bulamazsam giderim’. Şimdi de, ‘oylarım anlamlı düşmezse kalırım’ diyor. Ben, ‘iktidar olamazsam giderim’ diyorum, genel başkan iktidar olmayı telaffuz bile etmiyor. Ağzından bir kez olsun, ‘Ben bu seçimde başbakan olacağım’ diye duymadım” dedi.
YALNIZ DEĞİLİM
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Muharrem İnce, “Örgütlü muhalefetin adayı mısınız yoksa tek başına mı çıktınız yola? Parti içinde rahatsızlık duyan tüm kesimleri temsil ediyor musunuz?” sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:
“CHP’nin vicdanı benimle beraber. Gençlerimizin iktidar hırsı benimle beraber. Çok çeşitli kesimlerden destek alıyorum. Ben sessiz bir devrimin gerçekleştiğini görüyorum. İmzayı Sayın Kılıçdaroğlu’na verseler de oyu bana verecekler. Emin olun. Yalnız değilim."
“BU MİLLETİN CİĞERİNİ BİLİRİM”
Muharrem İnce, “CHP halka inemiyor zihniyetini yıkabilecek misiniz?” sorusunu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
“Sıradan bir halk çocuğuyum. Annem Karadeniz, babam Selanikli. Ortak yapımım. Annem bir köylü kadını. Şalvarlı, başörtülü, tarlada çalışan bir kadın. Babam da bir kamyon şoförü. Bağkur maaşıyla geçinen sıradan birisi. Çocukluğum çobanlık yaparak geçti. Kamyonlarda muavinlik yaptım. Devletin okullarında okudum. El bebek gül bebek büyümedim. Babamın evinde masa olalı çok kısa süre oldu. Yer sofrasında yemek yiyorduk. Yer yataklarında büyüdüm ben. Aynı tastan yedim ben yıllarca çocukluğumda. Ben halkın ta kendisiyim zaten. Elitist, seçkinci, yalılarda büyümüş birisi değilim ki. Bu milletin ciğerini bilirim. Geçim sıkıntısı yaşamış birisiyim. Halkla o bağı kurarım. Pazarcıyla, kahveciyle, profesörle de kurarım.”
Toplantının ardından kurultay delegeleriyle bir araya gelen Muharrem İnce Giresun’a hareket etti.
Ömür AVCI/TRABZON,()


FOTOĞRAFLI