İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, 2 bin 500 sayfalık 5 klasörle CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusu yaptı.
CHP İl Başkanlığı’nda, Necati Şahin’in aday adaylığı başvurusu ile ilgili tören düzenlendi. Törene İl Başkanı Metin Çelik, Merkez Nilüfer İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Bozbey ve çok sayıda partili katıldı. Törene eşi Leyla Şahin, oğlu, kızı ve torunuyla gelen Necati Şahin, aday adaylığı başvuru dosyasını İl Başkanı Metin Çelik’e teslim etti. Çelik de dosyayı almadan önce Şahin’e CHP’nin 90 yıllık çınar rozetini taktı.
Konuşma yapacağı masaya 2 bin 500 sayfadan oluşan ve içinde Bursa’nın sorunlarının yer aldığı 5 klasör bırakan Şahin, aday adaylığını suyun akışının belirlediğini söyledi. Şahin, Bursa’da büyük balıkların karıncaları yediğini ifade eden Şahin "Cumhuriyet ruhunu taşıyan karıncalar bundan sonra görevde olacaklar" dedi.
'USTA OLARAK BAŞLIYORUM'
Bursa’da tıkanan siyasetin önünü açmak istediğini savunan Necati Şahin, şöyle devam etti:
"Benim çıraklık, kalfalık gibi bir durumum yok. 36 yıldır belediyelerin içindeyim. Usta olarak başlıyorum. 'Alternatifimiz yok. Tek rakibimiz Türk Hava Yolları' diyenlere halk alternatif oldu. İktidar partisi il başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı birbirine girmişken, bizi hedefe kilitlendik. Parti bayrağı önemli ama, önemli olan onun altındaki projelerdir. Biz herkesin oyuna talibiz. Elimde, şehirle ilgili sorunları içeren 2 bin 500 sayfayı bulan dosyalar var. Bunları soracağız. Çantada keklik gördükleri seçimin hiç de öyle olmadığını görecekler."
BÜYÜKŞEHİR İÇİN TEK BAŞVURU
CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de, 6 ilçede başkan adaylarının kesinleştiğini ve büyükşehir için Necati Şahin dışında resmi başvuru bulunmadığını belirterek, tek başvurunun yapıldığı büyükşehir belediye başkan adaylığı için son kararın genel merkez tarafından 14 Aralık’ta verileceğini söyledi.