ANTALYA nüfusunun yüzde 42'sinin yaşadığı Muratpaşa ve Kepez ilçeleri, 30 Mart yerel seçimleriyle oluşacak 101 kişilik Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde ancak yüzde 16'lık ağırlığa sahip olacak.
Antalya'da 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte İl Genel Meclisi'nin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalleye dönüşecek, beldeler kapanacak. Kaş'tan Gazipaşa'ya tüm Antalya, Büyükşehir Belediyesi sınırını oluşturacak.
Oluşacak yeni yapıda bugün sadece merkez ilçe temsilcilerinin bulunduğu Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne 19 ilçeden temsilciler gelecek. 31 kişilik meclis 101 kişiyle toplanacak. Belediye başkanlarının doğal üye olduğu mecliste 20 belediye başkanı ve 81 seçilmiş meclis üyesi bulunacak.
İlçe belediye meclislerine de artacak nüfusuna paralel olarak daha fazla meclis üyesi seçilecek. Buna göre Antalya'nın en kalabalık belediye meclisleri Muratpaşa, Kepez, Alanya'da oluşacak. 37'er üyeden ilçe meclislerinden 7'şer üye, partilerin aldığı oy oranına göre Büyükşehir Meclisi'ne gelecek.
İKİ İLÇENİN AĞIRLIĞ4I YÜZDE 16
Nüfusu 2 milyon 92 bin 537 olan Antalya'da 876 bin 624 kişiyle toplam nüfusun yüzde 42'sinin yaşadığı Muratpaşa ve Kepez'in yeni yapıyla Büyükşehir'de ağırlığı ancak yüzde 16 olacak.
Serik, Manavgat ve Konyaaltı belediyeleri ise 31'er üyeden oluşacak ve her ilçeden 6 meclis üyesi Büyükşehir'e gelecek. Kaş, Korkuteli, Aksu, Kumluca belediye meclisleri ise 25 üyeden oluşacak. Büyükşehir Meclisi'ne her ilçeden 5'er üye gelecek. Demre, Finike, Elmalı, Döşemealtı, Gazipaşa belediyelerinin meclislerine 15'er üye seçilecek. Her ilçe Büyükşehir'e 3'er üye gönderecek.
Akseki'de seçmen 11 belediye meclis üyesi seçecek. Akseki, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ise 2 üyeyle temsil edilecek. İbradı, Gündoğmuş'ta belediyelerin en üst karar organı meclisler 9'ar üyeden oluşacak. Bu ilçelerden Büyükşehir'e 1'er üye gelecek. (FOTOĞRAFSIZ)