ANKARA () - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Diyarbakır'da 3 çocuğa tecavüz edildiği iddialarına ilişkin, "Sizin haberlerinizden şöyle bir şey çıkarabiliriz diye düşündük: Adli süreçlerle ilgili yeni bulgular, belgeler mi ortaya çıkıyor? Eğer böyle bir durum varsa, biz adli sürecin yeniden başlamasını arzu ederiz. Her türlü şüpheyi giderecek bir yol izleriz. Ve adli süreç yeniden başlarsa bu konuya da müdahil oluruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, çevre eğitimine ilişkin protokolü imzaladı.



Diyarbakır'da biri emniyet amiri üç polisin 3, 5 ve 7 yaşındaki çocuklara tecavüz ettiği iddialarına ilişkin bir soru üzerine Ayşenur İslam,  "Arkadaşlar aynı yerde duruyoruz. Bizim söylediğimiz şey şu: Konu bize intikal ettiği andan itibaren biz, duruma müdahil olduk. Çocukları eğim ve sosyal gelişimleri açısından koruma altına aldık. Fakat bu koruma bizim kurumlarımızda yapılan bir koruma değil. Çocuklar ailelerini yanında. Bu koruma yeni bir hadise değil. İlk gündeme geldiği andan itibaren çocuklar koruma altına alındı. Sizin haberlerinizden şöyle bir şey çıkarabiliriz diye düşündük: Adli süreçlerle ilgili yeni bulgular, belgeler mi ortaya çıkıyor? Eğer böyle bir durum varsa, biz adli sürecin yeniden başlamasını arzu ederiz. Her türlü şüpheyi giderecek bir yol izleriz. Ve adli süreç yeniden başlarsa bu konuya da müdahil oluruz" diye konuştu.