İSLAM İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, yaşanan krizin ardından Suriye'ye gitmek için hazırlanan Birleşmiş Milletler tespit heyetinin kendilerinden yardım istediğini söyledi. İhsanoğlu, Birleşmiş Milletler'in yapacağı tespitte kendilerinden de yardım istediğini belirterek, "Birleşmiş Milletler ancak İİT ile Suriye'ye gideceğini söyledi. Yani Birleşmiş Milletler'in Suriye'ye girmesini sağladık" dedi.
İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Atta Mennan Al Bakhit ile birlikte Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ve Koordinatör Vali Veysel Dalmaz tarafından karşılanan İİT heyeti, Kilis'te Psikososyal Travma Merkezi açılışına katılacaklarını belirtti. Suriye'de krizin başladığı günden itibaren insani boyutta çok etkilendiklerini ve Birleşmiş Milletler'in Suriye konusunda kendilerinden yardım istediğini belirten İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, "Kriz olduğu günden itibaren siyasi konu bir tarafa ama insani boyut bakımından çok etkilendik. Birleşmiş Milletler, tespit heyetini yaparken bizden yardım istedi ve beraber tespit yapmayı önerdi. Hatta onlar, 'ancak İİT gelirse Suriye girebiliriz' dedi. Biz, Birleşmiş Milletler'in oraya girmesini sağladık" diye konuştu.
Kilis'te Suriyeliler için 'Psikososyal Travma Merkezi' açacaklarını da anlatan İhsanoğlu, merkezde ülkesinde travma yaşayan Suriyeliler'in tedavi edileceğini kaydetti.