Elif DEMİRCİ / İZMİR, () - CHP, İzmir'de çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim stratejisi çizmeye başladı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yönetimi ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda İzmir'in İhsanoğlu'nun en yüksek oy alacağı illerden biri olması gerektiğini söyledi.  
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in , ilçe başkanlarıyla ayda bir yaptığı toplantı Narlıdere Kaya Termal Otel'de gerçekleştirdi. Toplantıya il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra 30 ilçeden 22 ilçe başkanı katıldı. Engin, cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir'in Ekmeleddin İhsanoğlu'nun en yüksek oy aldığı illerden biri olacağını öne sürerek, seçim çalışmalarını şöyle anlattı:
"Parlamenter sisteme hukuka saygılı, ülkenin bölünmesini ayrışmasını engelleyebilecek, her kesimden oy alabilecek bir aday önerildi. CHP'nin önerisi kabul edildi. Daha önce Erdal İnönü Süleyman Demirel'i önermişti. Bülent Ecevit, MHP ile koalisyon yaparak ülkedeki kutuplaşmanın ayrışmanın sağlıklı işleyebilmesi çalıştı. Bugün de aynı çabayı, ileri görüşlülüğü Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Ortadoğu'nun ateş çemberine döndüğü, mezhep savaşlarının olduğu bir dönemde yeniden ülkemizi birleştirecek demokrasimizi güçlendirecek bir cumhurbaşkanı adayı topluma sunuldu. Tüm örgütümüzle Kılıçdaroğlu'nun önerdiği cumhurbaşkanı adayımızı destekleyeceğiz. 10 Ağustos'a kadar çalışmalarımızı 30 ilçeye yansıtıp STK ile halkla, 30 Mart'ta bıraktığımız yerden mücadeleye devam edeceğiz."
'ÜYELERİN HAKKINA HUKUKUNA SAYGILIYIZ'
Ali Engin, Çiğli ve Konak'ta istifalarla yönetimlerin düştüğünü hatırlatarak, Çiğli'de geçici Yürütme Kurulu Başkanlığı'na Behçet Köymen'in, Konak'ta Mahmut Esat Arslan'ın getirildiğini hatırlattı. Engih şunları söyledi:
"Partimizin demokratik bir parti tüzüğe göre hareket ediliyor kimsenin hakkı yenmiyor. Tüzük işliyor. Partinin kurulları ve kuralları işliyor. Boşalan yönetimlerde mevcut delegelerle iki içlere yeniden kongre yapacağız. Demokratik bir şekilde yeni yönetimleri seçeceğiz. CHP öyle ya da böyle başka partilere benzetilmesin. Üyelerimizin hakkına hukukuna saygılıyız. Umarız daha dinamik yapılar oluşur. Olağan kongreye kadar hizmet ederler."
FOTOĞRAFLI