Ezgi ÇAPA-Özgür ARSLAN-İdris TİFTİKÇİ / İstanbul, () - Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim arefesinde Gaziosmanpaşa meydanında halka seslendi. Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Rumeli Günlerine katılan Ekmeleddin İhsanoğlu daha sonra Gaziosmanpaşa meydanına geçerek seçim otobüsü üzerinde kısa bir konuşma yaptı.

Vatandaşların sandığa sahip çıkmasını isteyen İhsanoğlu, “Oylarınızı sakın ha karanlık eller, şişko kediler, fareler yemesin. Bu seçim biçilmiş kaftan olarak birisinin vücuduna göre yapılmaya çalışılıyor ama milletin iradesi, sizin iradeniz bu senaryoyu bozdu. Seçim için 30 gün sınırlama getirdiler. Eşit olmayan bir şartta devletin bütün imkanlarını tepe tepe kullandılar ama bu millet yarın bunun cevabını sandıkta verecektir" diye konuştu. İhsanoğlu, daha sonra seçim otobüsü üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclis Başkan Vekili Meral Akşener ile birlikte vatandaşlara karanfil attı.

"ONLARDAN KORMAK LAZIM"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul'da son olarak Küçükçekmece ve Avcılar dolaştı. Küçükçekmece'de halkı selamlayan İhsanoğlu kısa bir konuşma yaparak, oy kullanmanın yetmeyeceğini, vatandaşların oylarına sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, "Biz biliyoruz, karanlık eller, karanlık emeller... O şişko kediler var ya o şişko kediler; onlardan korkmak lazım" dedi. İhsanoğlu'nun konuşması sırasında bir kadın evinin balkonunda elinde ki ekmeği göstermesi dikkat çekti. Ekmek gösteren kadın miting için toplanan vatandaşlardan alkış alırken, İhsanoğlu ise "Biz ekmeği sembol olarak gösterdiğimizde bizimle alay ettiler" dedi.

SON DURAĞI VACILAR OLDU

İhsanoğlu'nun İstanbul'da ki son durağı Avcılar oldu. Küçükçekmece'nin ardından Avcılara giden İhsanoğlu, burada ilk olarak halkı selamla. İhsanoğlu daha sonra kısa bir konuşma yaptı. İhsanoğlu, "Ben bir Müslüman olarak gayri Müslümlere hakaret edildiğinde, sanki bana hakaret edilmiş gibi utanıyorum. Biz hiç bir tarihimizde, hiç bir millete hakaret etmedik. Hiç bir dine hakaret etmedik" dedi. İhsanoğlu daha sonra eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte vatandaşlara seçim otobüsünün üzerinde çiçek attı.

(FOTOĞRFALI)