AK PARTİ BAYRAĞI İLE PROTESTO
Bursa'daki gezisine basın toplantısı düzenlediği Kozahan'da esnaf ziyareti ile devam eden muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özyıldırım'ı ziyaret etti. Bu görüşmede, Özyıldırım, İhsanoğlu'na, esnaf için çok anlamlı olan 'Ekmek için Ekmeleddin' slagonını beğendiklerini söyledi. Bunun üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu, "İşte şimdi kazandık" diyerek espri yaptı. İhsanoğlu buradan ayrıldıktan sonra, ailesiyle birlikte giden küçük bir kızla da "Ekmel deden geldi" diye konuştu.
Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin türbelerini de ziyaret eden İhsanoğlu burada, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik'ten türbeler hakkında bilgi aldı. İhsanoğlu'nun türbe ziyaretleri sırasında elinde parti bayrağını sallayan Cenk adındaki Ak Partili, "Burası Ak Parti'nin kalesi burayı alamayacaksınız" deyince polisler tarafından uzaklaştırıldı.
Türbe ziyaretleri sonrası İhsanoğlu'nun yanına gelen Nebahat Ece adındaki kadın ise kendisine, "Bursa Ak Parti'ye bağlı olduğu için pek oy alacağınıza inanmıyoruz. Geldiğiniz için teşekkür ederiz. Ama başbakanımıza oyumuzu vereceğiz" dedi. İhsanoğlu da Nebahat Ece'ye, "Veren de aynı, vermeyen de aynı. Oy veren de var. Demokrasinin güzelliği bu. Üç adayımız var. Sayın Başbakanımıza başarılar diliyorum" yanıtını verdi.
Daha sonra Ulucami'de namaz kılan İhsanoğlu, cami çıkışında yanına gelen vatandaşlarla selfie çektirdi.
İHSANOĞLU CELAL BAYAR'IN ANIT MEZARINI ZİYARET ETTİ
Gemlik İlçesi'ne bağlı Umurbey Mahallesi'ne giden Ekmeleddin İhsanoğlu, burada vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. İhsanoğlu, Üçüncü Cumhurbaşkanı merhum Celal Bayar'ın anıt mezarını ziyaret ederek, burada dua okuyup, anıt mezara çiçek bıraktı. İhsanoğlu, "Celal Bayar büyük bir insandır. Kurtuluş Savaşı'nın, milli mücadelenin Galip Hoca'sıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nde kendisini demokrasiye ve barışa bir adamış bir insandır" dedi.
İhsanoğlu'na daha sonra CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sağlam tarafından cam içerisinde yer alan zeytin fidanı armağan edildi. Anıt mezarın bahçesine zeytin fidanını diken İhsanoğlu, "5 kıtada Allah bana ağaç dikmek nasip etti. En son fidanımı Avustralya İslam Kültür Merkezi'nin önüne dikmiştim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI