“ANA OCAĞINA HOŞGELDİN"
CHP ve MHP tarafından Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi Füsun İhsanoğlu, Aydın girişinde kendisine destek veren partilerin temsilcileri tarafından karşılandı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve uzun araç konvoyu oluşturduğu İhsanoğlu, kent merkezinde de 'ana ocağına hoş geldin' diye karşılandı.
Ekmeleddin İhsanoğlu, vatandaşları selamlayarak yaptığı kısa kent turunun ardından ilk olarak Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Aydıldız tarafından kapıda karşılanan Ekmeleddin İhsanoğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Bülent Tezcan, MHP Milletvekili ve TBMM idare amiri Ali Uzunırmak, CHP milletvekilleri, Engin Özkoç Serdar Soydan ve Faik Tunay ile iki partinin de il yöneticileri eşlik etti. Vali Erol Ayyıldız'ın makamında konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu, nezaket ziyareti yaptıkları söyledi.
Valilerin devletin en kıymetli makamında hizmet verdiğini söyleyen İhsanoğlu, “Valilerimiz, bu kıymetli makamda hizmetlerini tarafsız olarak ve yüksek seviyede yapıyorlar. Resmi makamlarda siyaset olmadığı gibi camilerde de ibadet yerlerinde de siyaset olmaz. Onun için bu anlayış içerisinde ben de, sayın valimize gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim" dedi.
TOPUKLU EFEYİ DE ZİYARET ETTİ
Valilik çıkışında kendisine ilgi gösteren iki çocukla ilgilenen ve birisi de kucağına alıp öpen Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra 'topuklu efe' diye anılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu da ziyaret etti. Çerçioğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, Kemer Mahallesi'ndeki iftara davet etti. İhsanoğlu, belediye binasında da vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Taylan YILDIRIM - Cem ULUCAN / AYDIN ()

FOTOĞRAFLI