İHSANOĞLU, KIRKLARELİ'DE
Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İnsanoğlu, Edirne’den sonra seçim otobüsü ile Kırklareli’ne geçti. İhsanoğlu’nu Kırklareli’ne gelişinde Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kesimoğlu ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ile CHP ve MHP'li il teşkilatı yöneticileri karşıladı.
Cumhurbaşkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kırklareli’de bir otelde bir süre dinlendikten sonra belediye binasına geldi. Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu tarafından çiçek verilerek karşılanan İhsanoğlu daha sonra makama geçti.
CENTİLMENCE YARIŞ OLSUN
Kırklareli Belediye Başkanlığı’ndan seçim otobüsü ile İstasyon Caddesi üzerindeki bir çay bahçesine geçen Ekmeleddin İhsanoğlu, burada yoğun ilgi gördü. Burada bir konuşma yapan İhsanoğlu, centilmence bir yarış olması temennisinde bulundu. İhsanoğlu şunları söyledi:
"Türkiye’yi üç aday arasından önümüzdeki beş yıl selametle sükunetle kavga etmeden gerginlik yaratmadan ayrılıp bükülmeden çatıştırmadan cepheleştirmeden bütün vatandaşları 76 milyon insanımızı birleştirebilecek bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. 10 Ağustos, bir milletvekili, belediye başkanı seçimi değil. Bir kişiyi seçiyoruz. Beş kişi yok, üç kişiden birini tercih edeceğiz. Tercih hakkı vatandaşlara aittir. Fikirlerinizi oluşturduktan sonra, dinledikten sonra karşılaştırdıktan, mukayeseden sonra, sakin bir kafa ile vicdanlarının verdiği kanaat istikametinde oylarını kullanacak. Biz size neyin peşinde olduğumuzu, neyin peşinde olmadığımızı kısaca söyleyeceğiz."
DEVLETİN İMKANLARI İLE GELMEDİK
Devletin resmim televizyonu kendilerine 3 dakika ayırırken, bir başka adaya 500 dakika ayırdığını kaydeden Ekmeleddin İhsanoğlu, "Ben ve üçüncü adayı birer dakika ikişer dakika, diğerine 553 dakika üç adaydan birisine veriyor. Bu da adalet dedikleri, hakkaniyet dedikleri, mağduriyet dedikleri, bu bunu alanlar mağdur oluyor biz gaddar oluyoruz. Türkiye’deki yeni dilin zihniyetin ifadeleri bizim halkımızın bu nefret söylemini reddediyor. İndirgemeci, tekelci anlayışı istemiyor. Vatandaşların ayağına geliyoruz. 100 kişilik koruma ile değil otobüsle geliyoruz. Devletin uçakları, arabalar, yüzlerce memurumuz yok. Biz gittiğimiz yerde vali ile görüşmüyoruz, seçilmiş insanlar bize geliyor" diye konuştu.
TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTEMİYORUZ
Türkiye’yi bölmek istemediklerini, kendisinin herhangi bir partiye mensup olmadığını yenileyen Ekmeleddin İnsanoğlu, "Hiçbirine üye değilim. Üye olmadım, yarın da olmayacağım. Siyasete uzak durmadım ama siyasetin içinde olmadım. Hayatım boyunca ailemin de durumundan dolayı siyaseti yakından takip ettim. Partiye yazılmadım kendime uluslararası kariyer seçtim. BM sonraki 57 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri oldum" dedi.
ÖFKELENMEYEN, AZARLAMAYAN CUMHURBAŞKANI
Cumhurbaşkanının, Anayasaya göre devletin başı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün bir parçasının temsilcisi olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, "Oy verenlerin de, oy vermeyenlerinde temsilcisidir. Muhalefet olanların da temsilcisidir. Anayasanın uygulanmasını gözetir. Devlet kurumlarının çalışmasının işlemenin ahenkli olmasını gözetir. Devletin her bakından yürümesinin, işleminin sorumluluğunu taşıyacak halkın arzuların partilerin programına almadığı hususları hassasiyetleri gözetecek. Mecliste temsil edilmeyen partilerin muazzam oy potansiyeli var onların da temsilcileri olmalıdır. Öfkelenmeyen, azarlamayan, ötekileştirmeyen cepheleştirmeyen bir cumhurbaşkanı olması lazım. Hangi partiden olursanız olun sevgi saygılı ekilir. Öfke ekilmez, rüzgar eken fırtına biçe bunları istemiyiz sevgi ve saygı etmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
İhsanoğlu’na daha sonra parkta bulunan bir kadın tarafından ekmek verildi. İhsanoğlu teşekkür ettikten sonra parktan ayrılarak Tekirdağ’a geçti.

FOTOĞRAFLI