"İFTİRADIR GÜNAHTIR İDDİA EDENLER İSPAT ETSİNLER"

Haber Türk televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türk milletinin adayıyız derken oy kaybı endişeniz yok mu?" şeklindeki soru üzerine, "Hayır bilakis. Türk milletinin adayıyız. Türk kardeşlerimiz kendileri için Kürt diyorlar. Onlara saygı duyuyoruz. Problemlerinin çözülmesini istiyoruz. Kendileri için Kürt diyorlarsa, ben kendim için Türk'üm diyemez miyim" dedi.

"Mason musunuz?" sorusuna İhsanoğlu, "Delillerini ortaya koysunlar. İftiradır, günahtır. İddia edenler ispat etsinler" diye yanıt verdi.

"BUNU SÖYLEYENLER BARİ PROFESÖR OLSA"

"Profesörlüğünüz sahte mi?" şeklindeki soru üzerine İhsanoğlu, "Bunu söyleyenler bari profesör olsa. Günlük gazetelerde yazarak veya çalıntı makalelerle profesör olmadım" dedi.

İSTİKLAL MARŞI POLEMİĞİ

İhsanoğlu İstiklal Marşı tartışmaları üzerine, "Birisi bir şey sordu. 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda…' dedim. Şehitlerin yoğunluğu daha çok Çanakkale Savaşı'nda. Bunu ifade ettim. Birisi kaydetmiş yayınlamış. İfadede yanlışlık, doğruluk sürçü lisan olabilir. Birilerinin malzeme yapması. Tuhaf. Ben görmedim söylüyorlar dev ekranda bu gösteriliyor diye. Promterden kendisi yanlış okuyor. Bu normal bir şey olabilir. Örneğin kendisi, 'Ben çocuklarıma haram lokma yedirtmem yerine, helal lokma yedirtmem' dedi" diye konuştu.

"MİLLİ MUTABAKAT PROJESİYİM"

Cemaat ve paralel yapıya ilişkin İhsanoğlu, "Ben kendimi aday göstermedim. Ortak aday olarak aday oldum. Herhangi bir medya patronun desteği yok. Bunu iddia edenler Türk milletini hafife alıyor. Fikri vicdanı hür bir insanım. Bunlar tartışılmaya değmez evet ben bir projeyim. Milli mutabakat projesiyim" açıklamasında bulundu.