ERZURUM'da Ak Partinin bayramlaşma programına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın aniden bastıran yağmurda ıslanmaması için korumalar yoğun çaba sarfetti.
Ak Parti Erzurum İl Başkanlığının Tavşanlı Parkta düzenlediği bayramlaşma törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Milletvekilleri Recep Akdağ, Cengiz Yavilioğlu, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ile partililer katıldı. Parkta yapılan bayramlaşma programının başında aniden yağmur bastırınca, korumalar Bakan Efkan Ala'nın ıslanmaması için çaba harcadı. Yağmur damlalarının Bakan Ala'nın üzerine gelmesi üzerine, korumalar gölgelik için kullanılan şemsiyelerin kenarlarından tutarak suyun damlamasını önlemeye calıştı. Bakan Efkan Ala ve milletvekilleri ıslanmamak için yapılan konuşmaları ayakta dinledi. 
Yaklaşık yarım saat süren yağmurun dinmesinin ardından kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Efkan Ala, İslam dünyasının Gazze'de yaşanan olaylardan dolayı bayramı buruk kutladığını bildirdi. Yağmur altında bir bayramlaşma olduğunu bildiren Bakan Ala, bu duruma alışık olduklarını anlatarak, "Biz bunu hep söyledik. Alışığız. Beraber yürüdük biz bu yollarda. Yağmur altında da beraber yürürüz. Bu demokrasi yolunda güneş altında da fırtınalar kopsa da beraber yürürüz" dedi. 
"MHP'Lİ KARDEŞLERİM HANGİ DEĞERİ PAYLAŞTIĞINI SÖYLEYEBİLİR CHP'YLE
10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, milletin oyunun ve cumhurbaşkanlığı makamının sembolik olmadığını ifade etti. Bakan Ala konuşmasına şöyle devam etti:
"Biz Erzurum'da beraber yaşıyoruz. Kaç seçimi birlikte geçirdik? E benim MHP'li kardeşlerimin hangi değeri paylaştığını söyleyebilirler CHP ile. Bütün değerlerimizin üzerinden tank geçerken, değerlerimize saldırılırken alkış tutmuş, içinde bulunmuş, milletin değerlerinin örselenmesi gerektiğini programlarına koymuş ve bunu hiçbir zaman dert edinmemiş statükonun bir partisiyle ne gibi ortak noktası olabilir benim kardeşlerimin. Yok. Onun da dersini alacaklar. Milletin iradesinini yansıdığı Türkiye'yi görenler 'Aman bunun son hamlesinin önünü keselim' dediler. Ondan beridir darbe projeleri, muhtıralar, devletlet içinde devletler, saldırlar. Netice alamayınca şimdi de 'Paraşütle çatıdan birini indirelim belki o koltuğa oturur' diyorlar. Maksat 'koltukta birşey yapalım' değil 'koltuğu işgal edelim, işgal ettirelim'. Bütün proje oraya birşey yapacak adamın gelmemesi. Allah aşkına bu bir proje midir? Milletin arzu ve isteklerinin dile getirilmesini engellemek bir proje midir? "
Protokol yağmur altında beklerken bazı genç partililer ellerinde cep telefonu ile sefie çekilmeleri de dikkati çekti. Konuşmaların ardından partililerle tek tek bayramlaşan Bakan Ala, akşam saatlerinde baba ocağı Oltu ilçesine gidecek.

FOTOĞRAFLI