"HALKIN İRADESİ SADECE YÜCE RABBİMİZİN İRADESİNE BOYUN EĞER"
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Hacıbaba Lokantası'nda Valiliğin verdiği yemeğe katıldı. Yemek sonrasında yürüyerek Cumhuriyet Caddesi'ne çıkan Bakan Ala buruda esnafla selamlaştı. Bu sırada bir kişi, bir sorunu olduğunu söyledi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu kişiyi yanına çağırarak bir süre konuştu. Bakan Ala, daha sonra lisedeyken gidip yemek yediği lokantanın sabihiyle bir süre sohbet etti. Efkan Ala, lokantanın sahibine "Lisedeyken gelip buraya 50 gram döner yerdim" dedi. Bunun üzerine lokanta sahibi, "Sizi o zamandan tanıyorum. Buyrun yine yiyelim" diyerek davet etti. Efkan Ala'nın esnafı selamlaması sırasında yoğun güvenlik önlemi alındı.
Daha sonra AK Parti il binasına geçen Efkan Ala, burada partililerle biraraya gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bir partinin mensubu olmanın milli iradeyi temsil için atılmış en vazgeçilmez adım olduğunu bildiren Bakan Ala, "Milli irade halkın iradesi, milletimizin iradesidir. Bu sizler aracılığıyla TBMM'ye yansımaktadır. TBMM aracılığıyla da yaptığı yasalarla da devlet aygıtına o talimatlar verilmektedir. Milli irade oraya yansıtılmaktadır" dedi.
Siyasi partiye üye olmanın önemine vurgu yapan Bakan Ala konuşmasına şöyle devam etti:
"Hiçbir kamu görevi bir siyasi partiye üye olmaktan, onun yetkili kurumlarında bulunmaktan daha önemli olamaz. Bunu herkesin iliklerine kadar anlaması ve öyle yaşaması lazım. Siz sürekli kazanacaksınız çünkü siz halksınız biz halkız. Halkın iradesi yeryüzünde sadece yüce Rabbimizin iradesine boyun eğer. Burada birlikte çok önemli buir yönetim sergiledik. Biz bürokratif tarafta şu ülkeye 11 yıldır arzu ettiği siyasal istikrarı sizler aracılığıyla hediye ettik ve bu ülkeye getirdik. Sizin desteğinizle bu ülke yer yüzünde 100 yıldır arzu ettiği yere geldi. İstikrarlı Türkiye için en iyisini düşünen, gecesini gündüzüne katan bir iktidarı iş başına getirdiniz ve arkasında dimdik durdunuz. O iktidar da size, sizin arzu ettiğiniz Türkiye'yi bir yere getirdi ve size bunu verdi. Dünyanın neresine giderseniz gidin bugün hangi bloklar arasında uluslararası bir mesele görüşülüyor olursa olsun Türkiye orada asli unsurdur. Formülün ana öğelerinden biridir. Bunu siz başardınız."