Fatih TURAN/ BAYBURT,() – İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, akşam saatleride geldiği Bayburt’ta ziyaretlerde bulundu, esnaflarla görüştü. 
Erzurum’dan karayoluyla akşam saatlerinde Bayburt’a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer’i ziyaret etti. Gazetecilerden soru almayan Bakan Ala, “Toplumun huzur ve güveni için çalışan bir bakanlık olarak, huzur ve güven denince akla gelen Bayburt’tayız. Türkiye’nin istikrarına, kalkınmasına, ülkede iyi ne varsa ona destek olan, kayıtsız şartsız desteğini esirgemeyen, çok önemli geleneklerini muhafaza etmiş inci gibi bir şehirdeyiz. Bu şehrin insanlara öğreteceği çok şey var, yapacağı çok katkı var. Bu coğrafyanın çocuğu olarak bunu en yakından bilenlerdenim. Bayburt’un taşıdığı değerleri nesilden nesile aktarmaktan onur duyuyoruz. Bunun çabası içindeyiz. Bunu yaşamak isteyeni Bayburt’a davet ediyorum. Bayburt açık hava müzesi gibidir. Sosyal sorumluluklarımızı, sosyal dayanışmanın ne olduğunu, toplumsal yapımızın nasıl korunarak devam ettirilebileceğini merak eden varsa Bayburt’a gelsin” dedi.
Daha sonra Belediyeyi ziyaret eden, ardından da esnaflarla görüşen İçişleri Bakanı Efkan Ala, restore edilen tarihi Taş Han’ın açılışını yaptı, burada vatandaşlarla çay içti. Bakan Ala, daha sonra partisinin aday tanıtım toplantısı için Bayburt Spor Salonu’na geçti.

FT (TM/AAA) (FOTOĞRAF)