BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika danışmanı İbrahim Kalın, Skyturk 360’a konuk olarak katılıp Gazeteci Nilgün Akay Ertop’un sorularını yanıtladı. "Bizim Suriye’de kime ne insani yardım yaptığımız, Suriyelilerin iyiliği için neler yaptığımız ortadadır" diyen İbrahim Kalın, "Son dönemde 'Türkiye El Kaide’ye destek veriyor, Nusra gibi örgütlere göz yumuyor onlara yardım ediyor' gibi bir propaganda yapılıyor. Şunu çok açık söyleyeyim bu Suriye rejiminin bir propagandasıdır" dedi. "TÜRKİYE ASLA BÖYLE ÖRGÜTLERE DESTEK VERMEZ"
Başbakan Erdoğan’ın dış politika danışmanı İbrahim Kalın, Skyturk 360’a konuk olarak katılıp Gazeteci Nilgün Akay Ertop’un sorularını yanıtladı. 11 Eylül saldırılarından önce de sonra da Türkiye’de hiçbir zaman El Kaide türü örgütlerin yuvalanmasına izin vermediklerini, bunun bir ülke politikası olduğunu ifade eden İbrahim Kalın, "Bu Ak Parti’den önce de böyleydi şimdi de böyle. 11 Eylül saldırılarından sonra hatırlarsınız İstanbul’da da bir iki bombalama hadisesi yaptılar. Hatta en son Somali’deki büyükelçiliğimizi bombaladılar. Ve bu da El Kaide ile ilgili El Şebab örgütünün yaptığı bir eylemdi, onlar üstlendiler. Bu kadar açık seçik her şey ortadayken kalkıp Türkiye’de Suriye’de El Kaide’ye ve ona benzer örgütlere destek veriyor demek tamamen Suriye rejiminin bir propagandasıdır. Türkiye asla böyle örgütlere destek vermez, bu tür örgütlerin bölgemizde hayat bulmasını dahi tasvip etmez, bunun için de mücadele eder" dedi.
DEMOKRATİK İKLİMİN YERLEŞMESİ PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI İLE OLUR
Çözüm sürecinin işlemesi için PKK’nın silah bırakması gerektiğini vurgulayan İbrahim Kalın, bu şekilde demokratikleşme adımlarının da çok daha hızlı hayata geçeceğini kaydetti. Kalın, "Demokratikleşme adımlarının devam etmesi, demokratik iklimin yerleşmesi, derinleşmesi ancak ve ancak PKK’nın silah bırakması ile olur. Silah bırakma bunun en önemli adımlarından biridir. Bu yapıldığı zaman Türkiye’de demokratikleşme adımları, güvenlikle ilgili kaygılar, diğer ilgili yasalar çok daha hızlı şekilde ilerler. Sonunda Türkiye, herkesin birbirine güvendiği bir ülke haline gelir" diye konuştu.

HT (GD/RT)