Muhammet KAÇAR- Fatih TURAN / RİZE, () – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik  mevkiler, makamlar, rütbelerin geçici olduğunu belirterek, "Kalıcı olanlar insanların vicdanında yer bırakanlardır, insanların gönlüne girebilenlerdir, arkalarında eser bırakanlardır" dedi.
Rize Valiliği ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin, Menderes dönemingin Milli Eğitim Bakanı Ahmet Tevfik İleri’yi anma etkinlikleri kapsamında düzenlediği sempozyuma Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AK Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Rize Valisi Nurullah Çakır, Kültür ve Turizm eski Bakanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ahmet Tevfik İleri’nin kızı Cahide Aksoy ve oğlu Cahit İleri ile öğrenciler katıldı. İsmail Kahraman Kütür Merkezi'nde düzenlenen sempozyum öncesi Soma faciasında ölenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
'BİR İNSAN HEM ÖNEMLİ HEM DEĞERLİ OLABİLİR'
Sempozyumda konuşan AK Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik, insanların mevki ve makamları işgal ettiği sürece önemli olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Koç ve Sabancı kadar zengin olursanız yine önemli olursunuz. Hanlarınız, hamamlarınız varsa, apoletleriniz varsa, rütbeniz, mevkiiniz, makamınız varsa siz önemli insan olursuz. Ama bunlar geçtikten sonra önem diye bir şey kalmaz. Kalıcı olanlar, insanların gönlüne girebilenlerdir, arkalarında eser bırakanlardır. Değerli insanlar yaşadıkları zamanın ve zeminin merhametsizliğine uğrasalar bile, onları anlayan insanlar olmasa bile, mağdur edilseler bile, zindanlara kapatılsalar bile, onlar bu alemden göçüp gitseler bile gömülen bir hazine gibi, define gibi her zaman tazeliklerini ve değerlerini muhafaza ederler. Bir insan hem önemli hem değerli olabilir mi? Elbette olabilir. Eskiler buna 'nurun ala nur' derler. Bir insan başbakandır, önemli bir makamdır. Ama Recep Tayyip Erdoğan gibi değerlidir. Bir insan Cumhurbaşkanıdır ve önemli bir konumdadır. Ama Abdullah Gül gibi değerli olur."
MK(TM/COŞ) (FOTOĞRAFLI)