HÜKÜMET sözcüsü Hüseyin Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu CHP milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği kararı değerlendirdi. Çelik, "Bırakırlar mı bırakmazlar mı mahkeme karar verir. Siz içerideki birini aday gösteriyorsunuz. 'Bu milletin seçtiği vekildir derhal dışarı çıkarın' diyorsunuz. Bunu hukuka karşı bir hile olarak görüyorum" diye konuştu.
Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Dershane tartışmaları ve bir gazetede yayınlanan MGK kararlarıyla ilgili olarak Hüseyin Çelik, "Birileri bulanık suda, sisli havada avlanmaya çalışıyor. AK Parti'yi kendi tabanıyla nasıl çatıştırabiliriz? diye düşünenler var. Biz halkımızla kavga eden hükümet olmadık" dedi.
"İÇERİDEKİ BİRİNİ ADAY GÖSTERİYORSUNUZ HUKUKA KARŞI BİR HİLE"
Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay hakkında verdiği kararı değerlendiren Çelik, "Uzun yargılama infaza dönüştürülmemeli. Tutukluluk süresi bu kadar uzun olmamalı. Bırakırlar mı bırakmazlar mı mahkeme karar verir. Siz içerideki birini aday gösteriyorsunuz. 'Bu milletin seçtiği vekildir derhal dışarı çıkarın' diyorsunuz. Bunu hukuka karşı bir hile olarak görüyorum. Tabiiki millet iradesi içeride olmalıdır. Bile bile mahkemelerin buna müsaade etmeyeceğini bilerek aday göstermemelidir" diye konuştu.
"BAKANLARIN İSTİFA EDİP ETMEYECEĞİNE BAŞBAKAN KARAR VERECEKTİR"
Belediye başkanı adayı olarak gösterilen bakanların istifa etmemesi gerektiğini söyleyen Çelik, "Bakanların istifa etmelerine gerek yok. Bakanların istifa edip etmeyeceklerine Sayın Başbakan karar verecektir. Ben istifa etmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ben de bakanken seçimlere girdim bir sorun da olmadı. Haksız rekabet gibi bir endişe var. Binali beyin adaylığı ilan edilmedi. Başbakanımız açıklayacak. Binali bey İzmir'den adayımız olacak. Bakanların yasal olarak istifa etmelerini gerektirecek bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.
"HİZMET CEMAATİ AK PARTİ'YE OY VERDİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretleri kapsamında Fethullah Gülen Hareketi'nin ABD'deki temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelmesini eleştiren Çelik şöyle konuştu: "CHP hep Gülen cemaati aleyhinde bulundular. Adeta yok etmek için ellerinden ne geldiyse yaptılar. Son dershaneler meselesinde, CHP'liler bir anda dershane savunucuları oldular. CHP aynı CHP. Zihniyet aynı. Şimdi bir fırsat yakaladım nasıl kızıştırabilirim. Kendime bir pay çıkarabilir miyim? Hizmet cemaati kime yakın derseniz AK Parti'ye oy verdiler. Kapı kapı dolaştılar. Şu an acaba ben nasıl kızıştırabilirim diye düşünüyorlar. Bu iki yüzlülük. Gülen cemaati ile kahvaltıda bir araya gelmesini yadırgamıyorum. Medeni insanlar bunu yapar. Diğer cemaatlerle de keşke bir araya gelseler. Dost postu giymeleri inandırıcı gelmiyor." HT