Ramazan ÇELİK/HATAY, () - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin yıllardır Alevi vatandaşları ve oylarını sömürdüğünü ileri sürdü.
Hüseyin Çelik, eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin'in proje tanıtım toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Çelik, Ak Parti hükümetinin, Alevi vatandaşlara verdiği önemi Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Din Kültürü ders kitaplarında yaklaşık 50 sayfayı Aleviliğe ayırarak gösterdiğini anlattı. Çelik, "Birileri Türkiye farlılıkları farklı yerlere çekmeye çalışabilir. Burada Alevi kardeşlerimiz, Alevilik bir Türkiye gerçeğidir. Alevilik bir dünya gerçeğidir. Bugüne kadar birilerini yok sayarak yok olacağını zannetmişiz. Gündüz ortasında gözünü kapatanlar sadece kendilerine gece yaparlar, kendilerini karanlığa mahkum ederler. Alevileri siz yok saydığınız zaman Aleviler yok olmuyordu. Alevi kardeşlerimiz ister bize oy versin ister oy vermesin onlar bu toplumun birer saygın ferdidir. Yüz özelliğimiz varsa Alevi kardeşlerimizle 90'ını ortaktır. On farklılığımızdan dolayı birbirimizin gırtlağına sarılmamıza gerek yoktur. Bunu temenni edenler kötü niyetlidirler ve bu toplumun hayrını düşünen insanlar değillerdir" dedi.
Kürt sorununda olduğu gibi Alevi sorununda da Ak Parti'nin sorun çözücü olacağını belirten Çelik: "Kürt meselesinde problemi çözecek Ak Parti iradesi olduğu gibi Allah'ın izniyle Alevi kardeşlerimizin problemlerini çözecek olan da Ak Parti'dir. Bunu tarih ve zaman gösterecektir. Bizim rakibimiz olan CHP, yıllar yılı Alevi vatandaşlarımızın oyunu almıştır. Onları sömürmüştür. Onları istismar etmiştir. Dersim katliamının kanı hala onların elinde olmasına rağmen Alevi vatandaşlarımızı bir oy potansiyeli olarak görmüşlerdir. Ama onlar adına hiçbir şey yapmamışlardır" diye konuştu.
Yolsuzluk yapanın her daim peşinde olduklarını da sözlerine ekleyen Hüseyin Çelik, şunları söyledi:
"Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kim el uzatıyorsa o eli kırmak namuslu olan her vatandaşın görevidir. Bizim namus borcumuzdur. Kim yolsuzluk yapıyorsa bunun hesabını vermeli sonuna kadar da biz de bunun takipçisi olmalıyız. Birileri icraat üretiyor, birileri destanlar yazıyor. Birileri dedikodu üretiyor. Birileri de fitne üretiyor. Birileri de hani eskiden Unkapanı vardı ya şimdi iftira kapanı diye bir şey var. Unkapanı'nda kaset üretilirdi şimdilerde ses kayıtları üretiliyor. Ve bunlar servis ediliyor. Artık halkımız bunlara itibar etmiyor."
Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin de projelerini anlattı.

RÇ(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)