"BİZİM KONGRELERİMİZDE HAVADA UÇUŞAN SANDALYELER KONUŞMAZ"
AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi öncesinde AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, kongrenin yapılacağı Ankara Arena'da bir açıklama yaptı. Hazırlıklar konusunda bilgi veren Hüseyin Çelik, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Kongrenin nasıl gerçekleşeceğine dair bilgiler aktaran Çelik, "Bizim kongrelerimizde havada uçuşan sandalyeler konuşmaz. Yumruklar konuşmaz. Ağızlar diller konuşur, gönüller konuşur. Büyük kongreler siyasi partilerin aynı zamanda birer hesaplaşma bir hesap verme hesapları gözden geçirme faaliyetleridir. Ak Parti her büyük kongrede delegeleri vasıtasıyla mensuplarına ve bütün halka hesap vererek bugüne geldi. Bu büyük kongrede de böyle olacak" diye konuştu.
"BİZİM KONGRELERİMİZDE HAVADA UÇUŞAN SANDALYELER KONUŞMAZ"
Ak Parti'nin gerçekleştirdiği kongrelerle halka hesap verdiğini vurgulayan Hüseyin Çelik, "Ak Parti Olağanüstü Kongre yapmaya alışık bir parti değil. Bugüne kadar ilk defa bir olağanüstü kongre yapacağız. 14. yıla girdik ve bu süre içerisinde 4 olağan kongre yaptık. Bu yaptığımız büyük kongreler, Türkiye'deki diğer siyasi partilere hatta dışımızdaki dünyaya örnek olabilecek büyük kongrelerdi. Bizim kongrelerimizde havada uçuşan sandalyeler konuşmaz. Yumruklar konuşmaz. Ağızlar diller konuşur, gönüller konuşur. Gözler hüzün veya sevinç gözyaşları dökerek konuşur veya sevgi parıltıları neşrederek konuşur. İnsanlar büyük bir sevgi atmosferinde büyük bir coşku atmosferinde bu güzelliği birlikte yaşarlar. Büyük kongreler siyasi partilerin aynı zamanda birer hesaplaşma bir hesap verme hesapları gözden geçirme faaliyetleridir. Ak Parti her büyük kongrede delegeleri vasıtasıyla mensuplarına ve bütün halka hesap vererek bugüne geldi. Bu büyük kongrede de böyle olacak. AKP kuruluşundan bugüne kadar neler yaptı neleri başardı bundan sonra neler yapacak, bunu da şüphesiz ki bu büyük kongre dolayısıyla halkıyla paylaşacaktır" dedi.
"AŞAĞI YUKARI SONUCU BELLİ OLAN BİR KONGRE OLACAKTIR"
Ak Parti'nin bir dönüm noktasında olduğunu söyleyen Çelik, "Ak Parti dünyadaki en büyük sivil siyasal organizasyonlardan biridir. Ak Parti'nin teşkilatlarındaki görevli insan sayısı yaklaşık 2,5 milyon kişidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 3'te 2'lik çoğunluğu sahip olan şu anda 313 milletvekilimiz var malumunuz, ve bugün itibariyle 9 milyon 272 bin 586 üyesi olan bir siyasi partiden söz ediyorum. Üyesi sayısı 10 milyona doğru giden bir siyasi parti. Bugüne kadar girdiği 9 seçimi üst üste kazanmış olan 9 sefer sandıkta şampiyon olmuş bir siyasi hareketten söz ediyoruz. Böyle bir siyasi hareket bugün bir dönüm noktasındadır. Her son aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan ve bugüne gelen bu siyasi hareket şu anda zaruri şartlardan dolayı sayın başbakanımızın 12. cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla yeni bir genel başkan seçerek yoluna devam edecektir. Bizim bu olağanüstü büyük kongrede aday olan arkadaşımız bizim oy birliği ile büyük istişareler sonucu öngördüğümüz arkadaşımız şu anda mevcut Dışişleri Bakanımız Konya Milletvekilimiz Sayın Ahmet Davutoğlu'dur. Yarınki büyük kongrenin sonucu pek merak edilmiyor. Aşağı yukarı sonucu belli olan bir kongre olacaktır. Belki icra şekli ve kongre esnasında olabilecek meydana gelebilecek gelişmelerle ilgili olarak halkımız bazı merakları olabilir" ifadelerini kullandı.
"YURT DIŞINDAN 70'İN ÜZERİNDE BİR KATILIM VAR"
Hüseyin Çelik, Olağanüstü Kongre'yi 900 gazetecinin takip edeceğini belirterek "Bu kongreye davetiye 3 bin kişi davet edilmiştir. Ancak 81 vilayetten parti teşkilatlarımız delegelerle birlikte bu kongreye katılacakları için bin 20 otobüsle 40 bin kişi Ankara'ya geliyor. Siyasi partilere davetiye gönderilmiştir. Tüccarımızın sanayicimizin esnafımızın temsilcisi olan sivil toplum örgütlerine davetiyeler gönderilmiştir. İşçi ve memur konfederasyonlarına ve işveren sendikalarına davetiye gönderilmiştir. Yurt dışından misafirlerimiz var. Bu sefer olağanüstü kongre olduğu için yurt dışından davet ettiğimiz insanları sınırlı sayıda davet ettik. Daha çok siyasi partiler bazında davet ettiğimiz insanlar var. Fakat kendiliğinden bu kongreye katılmayı arzu ederek katılma beyanında bulunan bazı misafirler olacak yurt dışından. Yurt dışından gelen özellikle kalbur üstü insan sayısı olarak zikredeyim 70'in üzerinde bir katılım var. Bu kongreyi 100'ü dışarıdan olmak üzere yaklaşık teknik ekipleriyle birlikte 900 gazeteci takip edecektir. Büyük kongrenin organizasyonunda 2 bin 500 kişi görevlendirilmiştir. 2 bin 500 metrekarelik çadırlar kurulmuş, bu çadırları serinletmek için her türlü teknik alt yapı hazırlamış dışarıdaki insanların her türlü ihtiyacını görecek şekilde bütün tedbirler alınmıştır" diye konuştu.
OLAĞANÜSTÜ KONGRE'DE ENGELLİ TEDBİRİ
Ak Parti'de 1. Olağanüstü Kongre olma özelliği taşıyan kongrede engelliler için yapılan hazırlıkları anlatan Çelik, "Engelli vatandaşlarımızın katılımın en üst düzeyde olabilmesi için her türlü tedbir alınmıştır. Özel yerler ayrılmıştır. Görme engelli vatandaşlarımız için hissedilebilir yürüme bantları hazırlanmıştır. Braille alfabesi ile hazırlamış yaka kartları var. Braille alfabesi ile işaret levhaları var. Onların oturacağı yerlerde engelli haklarını istedikleri soruya cevap bulabilecekleri Braille alfabesi ile basılmış bir kitapçık bırakılmıştır" dedi.
5. BÜYÜK KONGRE, EYLÜL VEYA EKİM AYINDA
Haziran ayında yapılacak milletvekili seçimlerinden de Ak Parti'nin başarıyla çıkacağını belirten Hüseyin Çelik, "Herhangi bir değişiklik olmazsa büyük kongremizi, olağan 5. büyük kongremizi ekim ayında veya eylül sonunda yapmayı planlıyoruz. Malumunuz 2015 Haziran ayında da bir milletvekili seçimleri var. Temenni ediyoruz ki yine milletimizin teveccühü ile Ak Parti bu seçimlerden de yüzünün akıyla çıkacaktır" şeklinde sözlerini sürdürdü.
AK PARTİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I ANLATAN FİLM GÖSTERİMLERİ
Ak Parti Sözcüsü Çelik, şunları kaydetti: "Olağanüstü Kongre icra edilirken 4 tane filmimiz var. Bunlardan birisi Ak Parti hizmetlerinin anlatıldığı 20 dakikalık bir film olacaktır. Ak Parti Türkiye için ne anlam ifade ediyor sorularının cevabı olacak bir film olacak. Sayın başbakanın siyasi geçmişini ele alan, sayın başbakanın siyasi özgeçmişi anlamına gelebilecek bir film var. Bu film seyredildikten sonra Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını yapmak üzere davet edilecektir. Konuşmadan sonra "Bizim Hikayemiz" adını taşıyan Ak Parti'nin siyasi hayata başladığı günden bu yana Ak Parti'nin hikayesini göreceksiniz. Başbakan adayımız Sayın Ahmet Davutoğlu, konuşmasını yapmadan önce de daha kısa bir kendisi ile ilgili tanıtım filmi kongre mensuplarına izlettirilecektir"