AĞRI'ya 1 Haziran'da yapılacak Belediye Başkanlığı seçim çalışmaları için gelen Ak Parti sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, havalimanın yetersizliği yüzünden Ağrı'ya küçük uçakların geldiğini anımsatarak, "Mendil kadar bir pisti vardı şimdi pist uluslararası standartlarda" dedi.
Ak Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, dün akşam Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi konukevinde 150 kadar akademisyenle akşam yemeğinde buluştu. Yemekte bir konuşma yapan Çelik, yapılan yatırımlardan söz etti. Yılda 8 bin kişinin uçakla seyahat ettiğini şimdi yıllık ortalama uçakla seyahat eden kişi sayısının 181 bine çıktığını bildirdi. Çelik, "Ağrı'daki havaalanını bilirim. RJ uçaklarının inebileceği şekildeydi. Mendil kadar bir pisti vardı. Şimdi pist, uluslararası standartlarda. Apronu büyütülmüş, terminali yapılmış. 'Hava yolunu halkın yolu yapacağız' dedik ya işte bu" diye konuştu.
İktidarları döneminde 41 ile 41 üniversite açtıklarını belirten Hüseyin Çelik, "Ağrılı çocuk İstanbul'a, İzmir'e ve Bursa'ya gitsin. Bursalı Ağrı'ya gelsin. Türkiye'nin batısından Ağrı'ya ne kadar çok öğrenci gelirse bu karma durumu ne kadar iyi oluşturabilirsek başarılı olacağız. Dünyanın hiçbir ülkesinde yüksek öğretim gençliğine bedava diyebileceğimiz yurt imkanı hazırlayan ülke çok az bulursunuz. Gidin İngiltere'ye, yurtlar ateş pahasıdır. Türkiye'de yurtlar bedavadır. Bir miktar ücret alınıyor ama verilen burstan, krediden söz etmiyorum. Yemek parası adı altında verilenler onu katlıyor. Neticede yurtlar bedava" dedi.

SA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)