ANKARA, () - CHP Milletvekilleri Namık Havutça, Haydar Akar ve Uğur Bayraktutan Balyoz Davası hükümlülerinin yakınları tarafından oluşturulan 'Vardiya Bizde Platformu'nun Anayasa Mahkemesi önündeki 38'inci günündeki 'Adalet Nöbet'ine destek verdi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Silivri Cezaevi'nden çıktığının ertesi günü Anayasa Mahkemesi önüne 'Adalet Nöbeti' tutanlara destek verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Askeri Casusluk, Oda TV, Şike, Gizli Belge ve 28 Şubat davalarının hukukla ilgisi olmayan siyasi davalar olduğunu belirterek, "Silivri'de uydurma delillerle, kes yapıştır iddianamelerle hukuku katlettiler. Bu uyduruk, ucube delillerin, iddianamelerin 17 Aralık tarihinde hep söylediğimiz, hep dile getirdiğimiz gibi ordudan intikam alınmak için hazırlandığı 'Orduya kumpas kuruldu' itirafı ile ortaya çıktı. Masum insanların yeniden yargılanma talepleri için kim neyi bekliyor? İnsanların, sahte ihbar mektuplarıyla, yasa dışı dinlemelerle, sahte delillerle, tasarlanmış, hukuka uydurulmuş bir düzenekle mahkum edilmesi adalet değildir" diye konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, AKP hükümetinin kumpası itiraf ettiğini belirterek, "Madem kumpas var. Deliller sahte, dinlemeler yasadışı, iddianameler uyduruk, bu insanlar neden hala içeride tutuluyor. Bu yurtseverlerin bir an önce tahliye edilmeleri gerekiyor" dedi.

HURŞİT TOLON DA DESTEK VERDİ

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Silivri Cezaevi'nden çıktığının ertesi günü Anayasa Mahkemesi önüne gelerek 'Adalet Nöbeti' tutanlara destek verdi. CHP'li milletvekilleri ile sohbet edene Tolon'a milletvekilleri geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

(MV) (FOTOĞRAFLI)