DİYARBAKIR'da düzenlenen 'İslam Şehitlerini Anma' etkinliğinde konuşan Hür Dava Partisi (Hüda-Par)Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, yerel seçimleri kazanmaları durumunda ilk icraatlarının Şehitler Mescidi ve Şeyh Sait Meydanı yapmak olacağını söyledi.
Hür Dava Partisi'nce Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Kompleksi'nde 'İslam Şehitlerini Anma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğin düzenlendiği salona, İstanbul Beykoz'da 17 Ocak 2000 tarihinde düzenlenen operasyonda öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin fotoğrafı asıldı. Hüseyin Velioğlu'nun asılan fotoğrafında 'Şehid rehber' ifadeleri yer alırken, 1965 yılında öldürülen Amerikalı siyah hakları savunucusu Malcolm X'in adı da 'Şehid Malcolm X' olarak yer aldı. Düzenlenen etkinliğe yaklaşık 3 bin kişi katılırken, polis salon dışında geniş güvenlik önlemleri aldı.
'GEREKİRSE ŞEHİT OLMAYA GELİYORUZ'
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, İslami mücadele içerisinde en fazla yadedilmesi gerekenlerin, inancından taviz vermeden, bu yolda seve seve canını veren, hayatından vazgeçen şehitler olduğunu söyledi. 30 Mart'ta düzenlenecek olan yerel seçimlere de vurgu yapan Hüseyin Yılmaz şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz 30 Mart'ta yerel seçimler var. Şehirlerimizi adaletle yönetmeye talibiz. Bu yolda önümüzdeki sıkıntıları zorlukları biliyoruz. Belki de bu makamlar bizleri şehadete yakınlaştıracak olan yerler olacaktır. Hakkı hakim kılmak için gerekirse şehit olmaya geliyoruz. Bu arada Diyarbakır'da İstiklal mahkemelerinin zulmüne uğrayıp, daraağaçlarında şehadete ulaşan Şeyh Said ve dava arkadaşlarının hatırasını yadetmek, gelecek nesillere taşıyabilmek için, medfun oldukları yere Şehitler Mescidi veya Kıyam Mescidi adıyla bir mescid, asıldıkları yere de Şeyh Said Meydanı adını vermeyi vaad ediyoruz. Yönetime gelirsek ilk icraatlarımızdan biri bu olacaktır."
Konuşmaların ardından etkinlik, müzik gruplarının söyledikleri ilahilerle devam etti.