HÜR Dava Partisi (HÜDA-PAR) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırındaki hava operasyonunda 34 kişinin ölümünü katliam olarak nitelendirdi.
Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, düzenlediği basın toplantısında Uludere'nın Irak sınırındaki hava operasyonunda 34 kişinin ölümünü katliam olarak değerlendirip, insanlık suçu olarak kabul ettiklerini söyledi. Turgut, "Katliamın adil bir şekilde soruşturulmaması, bu yönde bir iradenin de ortaya konulmamış olması acı vermeye devam ediyor. Katliamdan sonra özür bile dilenmemiştir. Sadece katledilen çocuk ve gençlerin ailelerine tazminat ödemek suretiyle meselenin hallolocağını düşünenler o mazlumların ailelerine ve bütün Kürtlere hakaret ettiklerinin farkında mıdırlar?" dedi.
İl Başkanı Turgut, 17 Aralık yolsuzluk operasyonununu değerlendirirken de, "Hükümet ve Gülen grubu arasındaki bu çekişme ve didişmenin, şer gibi görünse de gerek emniyet ve yargı içerisinde oluşmuş paralel yapılanmanın, gerekse de siyasetin içerisinde yolsuzluğa bulaşmış kimselerin açığa çıkarılıp temizlenmesi gibi hayırlı neticelerinin olacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

CA,SS(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)