HÜR Dava Partisi (Hüda- Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun dünkü Van programı sırasında 4-5 kadının, bir grubun saldırısına uğradığı öne sürüldü. Hüda-Par Van İl Başkanı Rasim Saygın, saldırıyı kınadıklarını belirterek, "4-5 bayana Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir grup PKK-BDP yanlıları tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda 1 bayan fenalık geçirerek bayılmış ve ardından tedavi için hastaneye kaldırılmıştır" dedi.
Van'da dün Genel Başkan Zekerya Yapıcıoğlu'nun miting ve seçim bürosu açılışından sonra bazı kadınların saldırıya uğradıkları öne sürüldü. Hüda-Par Van il Başkanlığı iddia ile ilgili açıklama yaptı. Van İl Başkanı Rasim Saygın tarafından yapılan açıklamada Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Van'da seçim lokali açılışı yapıldığı kaydedilirken şöyle denildi:
"Açılış programından sonra evlerine dönen 4-5 bayana Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir grup PKK-BDP yanlıları tarafından sözlü ve fiili saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda bir bayan fenalık geçirerek bayılmış ve ardından tedavi için hastaneye kaldırılmıştır. Saldırı BDP'nin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan seçim lokali önünde gerçekleşmiştir. Saldırı esnasında BDP seçim lokalinde çıkanlar da bayanlara hakaret ederek saldırıya eşlik etmişlerdir. Son günlerde partimize yönelik saldırıların artarak devam ettiğini görüyoruz. 5 gün önce el ilanı dağıtan 4 partilimize 15 kişilik BDP-PKK'li grup tarafından saldırıldı ve üyelerimiz yaralandı. Bu saldırıda saldırganların bir kısmının BDP'nin seçim aracıyla saldırı yerine gelerek partili üyelerimize saldırması BDP'nin bizzat bu saldırıların içerisinde olduğunu ortaya koymaktadır. Başörtüsü ve kadın, halkımız ve partimizin kırmızı çizgisidir. Bu çizgiye müdahale asla kabullenebileceğimiz bir şey değildir. BDP bu çirkin ve menfur saldırıdan ötürü Müslüman halkımız ve partimizden özür dilemelidir."

(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)