SAAT TARTIŞMASI YAŞANDI ADALET Komisyonu'ndan geçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kanun teklifi, CHP ve MHP'li milletvekillerinin 'Anayasa'ya aykırı' olduğu iddiaları üzerine Anayasa Komisyonu'na görüşülmek üzere geldi. Saat 15.00'da başlayan komisyonda, CHP'li ve MHP'li milletvekilleri ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu arasında, saat tartışması yaşandı. MHP Milletvekili Faruk Bal, Kuzu'ya, "Türkiye elden gidiyor, siz saate takıldınız?' diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Kuzu ise, "Komisyonda biz mi kurtaracağız" cevabı verdi.

HSYK kanun teklifinin Anayasa'ya aykırılık iddiası, Anayasa Komisyonu'na getirildi. Komisyonda ise Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal arasında 'saat' tartışması yaşandı. Kuzu, komisyonunu toplanmasını talep eden CHP'li ve MHP'li Anayasa Komisyonu'nun 9 üyesine 'Toplantı için saat 3,5 diye saat veremezsiniz" diye tepki gösterdi.

Komisyonda söz alan MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Kuzu'ya dönerek, "Takılmışsınız saat zembereğine onunla uğraşıyorsunuz.Türkiye elden gidiyor" dedi. Bu söze ise Kuzu, "Biz mi kurtaracağız , burada şuanda komisyonda" diye karşılık verdi. Komisyon, milletvekillerinin konuşmalarıyla sürüyor. (MV/FK)