AK Parti'den bir dönem Adana milletvekilliği yapan ve Irak'ta Saddam Hüseyin rejiminin devrilmesine yönelik operasyonda Türkiye'nin kullandırılmasına yönelik tezkerelere karşı tavrıyla tanınan MHP Seyhan Belediye Başkan adayı Abdullah Çalışkan eski partisini eleştirirken, rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının iktidara karşı bir komplo olarak gösterilemeyeceğini savundu. Çalışkan "Hiçbir yolsuzluk operasyonu komplo teorisi olamaz. Türk siyasi hayatındaki bütün operasyonlara bakınız, hiçbir yolsuzluk operasyonu üzerine komplo teorisi üretilememiştir. Herkes, siyasi mezarlıkta yerini almıştır" dedi.
Abdullah Çalışkan, ilkeler ve değerler üzerine siyaset yaptığını, bu anlayışta en önde olduğuna inandığı için MHP'den gelen adaylık teklifini olumlu değerlendirdiğini söyledi.
Olup bitenlere komplo teorisiyle yaklaşmanın zafiyetin ve korkunun işareti olduğunu öne süren Abdullah Çalışkan, "Komplo teorisi olarak bakıp, 'operasyon yapıldı, düğmeye basıldı' deniyor. Peki siz düğme taşırsanız ve sürekli bu düğme 'on' konumunda ise elbette düğmeye basarlar. Aslolan böyle bir düğmeye sahip olmamaktır. Aslolan siyasetçi için, iktidar için böyle bir düğmeye sahip olmamaktır" dedi.
'PARALEL DEVLET OLMAZ, PARALEL HÜKÜMET OLUR'
Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından Fettullah Gülen cemaatiyle ilgisi olmadığını, 'paralel devlet' söylemlerini de kabul etmediğini ifade eden Çalışkan, daha sonra şunları söyledi:
"Olay cemaat hadisesi değildir. Bir paralel devlet hadisesi de değildir. Hiçbir devlet egemenliğini bir başka unsura, bir başka kişiye kullandırtmaz. Devletle hükümeti karıştırmayalım. Paralel hükümet olabilir, paralel devlet olmaz. Paralel hükümeti de hükümet sorumluluğu kimdeyse kendisi hazırlamıştır. Onun için bu iki kavramı ayırt etmeyi önemsiyorum. Kimse devlete bu tür eksiklik yakıştırmasın.
Hükümet etme tarzınızda eğer bu şekilde bir yanlışınız varsa, ya onu düzelteceksiniz, ya da sonucuna katlanacaksınız."