Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, ()- HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) 22 Haziran'da yapılacak kongresinde BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın 'Eş Genel Başkan Adayı' olacağı belirtildi. HDP'nin yarın düzenleyeceği toplantı ile Eş Genel Başkan adaylarını kamuoyuna açıklaması beklenirken, Demirtaş'ın bugün BDP Genel başkanlığından istifa edip HDP'ye geçmesi bekleniyor. 
HDP'nin Ankara'da 22 Haziran'da Ankara'da yapılacak '1'inci Olağanüstü Kongresi'nde Eş Genel Başkan adaylarının Selahattin Demirtaş ve Genel Başkanı Figen Yüksekdağ olacağı belirtildi. HDP Eş Genel Başkanları Sabahat Tuncel ve Erntuğrul Kürkçü'nün yarın düzenleyecekleri basın toplantısında Demirtaş ve Yüksekdağ'ın adını kamuoyuna açıklamaları bekleniyor. 22 Haziran pazar günü HDP Eş genel Başkan adayı olması beklenen Demirtaş'ın bugün BDP Genel Başkanlığından ve partiden istifa ederek HDP'ye katılacağı ifade edildi.
Daha önce BDP çatısı altında bulunan bütün milletvekilleri BDP'den istifa edip HDP'ye katılmıştı. HDP'ye sadece Ağrı'dan Belediye Başkanı seçilen Sırrı Sakık ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katılmamıştı. Daha önce ertelenen BDP kongresinin ise 11 Temmuz'da yapılacağı belirtildi. BDP'nin 11 Temmuz'daki kongresinde, isim ve  logosunu değişerek, bölge partisi olarak faaliyetlerine sürdüreceği kaydedildi.