Mehmet EZER/HATAY, () - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP'nin bir dönemden sonra solu temsil etmekten vazgeçtiğini belirterek, "Yerel seçimlerde daha belirgin olarak bunu gösterdi. Sosyal demokrat olma iddiasından vazgeçtiklerini gösteriyor. Bu da sağa doğru ilerlediklerini belirtir. Ekseni ve rotalarının değiştiğini görüyoruz" dedi.
Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde bir panele katılmak için geldiği kentte partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Figen Yüksekdağ, bugünün Gezi Parkı eylemlerinde yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bugün Antakya halkıyla beraber olmak benim için çok önemli. Ali İsmail Korkmaz'ın yitirilişinin üzerinden bir yıl geçti ve burada olmak çok önemli. Son bir yıllık dönemde süren ve büyüyen bir mücadele var. Rojova'dan, Lice'den, Gezi'ye kadar bütün Türkiye halklarının kendi iradesini, kendi kaderini eline aldığı ve kendi eylemini kendisinin ortaya koyduğu bir sürecin içerisindeyiz" diye konuştu.
10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirten, partisinin adayı Selahattin Demirtaş'a destek isteyen Yüksekdağ, "Selahattin Demirtaş, halkın cumhurbaşkanı adayıdır. Tarihte ilk defa halk kendi Cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu düzeyde Selahattin Demirtaş ismi ön plana çıkabiliyor. Aldığımız olumlu tepkiler verdiğimiz kararın ne kadar doğru ve olumlu olduğunu bize gösteriyor" dedi.
KENDİMİZİ ANA MUHALEFET OLARAK GÖREBİLİYORUZ
Açıklamalarının devamında CHP'yi de eleştiren HDP Eş Genel Başkanı şunları söyledi: " Cumhuriyet Halk Partisi, adı üstünde halkın partisiyken devlet partisi olmaya yöneldi. HDP olarak gerçek sol değerlerini ve gerçek özgürlükçü düşünceyi geliştirerek güçlü bir şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Ana muhalefet olarak kendimizi görebiliyoruz."
Basın toplantısında Figen Yüksekdağ'a HDP Parti Meclisi Üyesi Zeki Koç da eşlik etti.

FOTOĞRAFLI