HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenip, "Sömürü ve eşitsizlik anlayışına sahip bu adaylar ülkenin geleceğini inşa edemez" dedi.
HDP'nin Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bugün İzmir'in Torbalı İlçesi'ne gelerek bir dizi temaslarda bulundu. Atatürk Mahallesi'ndeki bir kıraathanede vatandaşlara seslenen Yüksekdağ, konuşmasına İsrail'in Gazze'ye saldırısını kınayarak başladı. Yüksekdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için seçimde oy istedi. Demirtaş'ın seçimindeki rakipleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklenen Yüksekdağ, "Her ikisinin anlayışı aynıdır. Sömürü ve eşitsizlik anlayışına sahip bu adaylar ülkenin geleceğini inşa edemez" dedi.
Halkın Selahattin Demirtaş'a desteğinin giderek artığını belirten Yüksekdağ, "Bu durum gerek Erdoğan gerekse de İhsanoğlu'nun zor duruma düşmesine neden oluyor. Her ikisi de katıldıkları her programda Demirtaş'a çamur atıyor. Bu onların kaybettiği anlamına geliyor. Her zaman olduğu gibi dimdik ayaktayız. Seçim saati geldiğinde daha da büyüyeceğiz. Rakiplerimizin ise korkularını büyüteceğiz" dedi.
Partisinin adayı Demirtaş'ın gözünün köşkte olmadığını kaydeden Figen Yüksekdağ, "Cumhurbaşkanı adayımız Demirtaş ve bizler sorunun çözümünü sadece Çankaya'dan görmeyen bir iradeyiz. Bizler Türkiye'nin geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu.
Yüksekdağ, konuşmaların ardından semt pazarını dolaşarak esnaf ve vatandaşları selamlayıp, sohbet etti.

FOTOĞRAFLI