HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Kayseri'de yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi AKP koalisyondu, ama bu koalisyonunun yolsuzluk koalisyonu olduğu ortaya çıktı" dedi.
HDP’nin daveti üzerine sanatçılar Ferhat Tunç ve Pınar Aydınlar ile birlikte Kayseri’ye gelen İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, açıklamalarda bulundu. Tüzel emek kenti olan Kayseri’nin HDP'nin çalışmalarıyla kardeşliğin ve demokrasi mücadelesinin de kenti olacağını belirten Tüzel, Kayseri’de basın açıklaması yapmak isteyen BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ve yöneticilere provakatif saldırılar olduğunu öne sördü. Konserin engellenmesi yönünde yapılan saldırıların da kendileri üzdüğünü belirten Tüzel, şöyle devam etti:
“Benzer şeyleri Türkiye’de demokrasi güçleri daha önce de yaşadı, bunlar yeni değil. Ülkede özgürlükler egemen olmadıkça karanlık güçler, çete organizasyonları bu tür arayışların içinde hep olacak ama biz buna prim vermeyeceğiz. Türkiye, hem tutuklu vekilleriyle, hem cezaevlerinde binlerce siyasi mahkum işten atılan işçileri emek sömürüsü, iş cinayetleriyle konuşulan bir ülke. Ama hiç eksik olmayan yolsuzluklar birkaç gündür, bekli de Cumhuriyet tarihinin en büyük skandalı şeklinde kamuoyunda konuşuluyor. AKP koalisyondu, ama bu koalisyonunun yolsuzluk koalisyonu olduğu ortaya çıktı. Şimdi egemenlik savaşı veren klikler, birbirinin açıklarını ortalığa döküyorlar. Bakanların, müteahhit, siyasetçi ve işadamlarının nasıl kirli organizasyon içinde olduğu ortaya çıkıyor. Şimdi önemli olan hükümet bu işin üzerine mi gidecek örtmeye mi çalışacak? Üzerini örtmeye çalıştığı ve karşı hamleye dönüştürdüğü ortada. Başbakana sorarsanız ‘bu kirli bir operasyon’diyor. Peki, Hırsızın hiç mi suçu yok?”
AHMET KAYA’DAN SONRA ÖZGÜR DEĞİLİZ
Ferhat Tunç dta Kayseri’nin kendisine her geldiğinde konser sonrası gözaltına alındığı 80-90’lı yılları getirdiğini belirterek bir anısını anlattı. Tunç, “Birkaç ay önce Dikili ilçesinde BDP’nin düzenlediği konserim yine saldırıyla sonuçlanmıştı. 3’üncü şarkıyı okuyamadan ayrılmak zorunda kalmıştım Kayseri’de de günlerdir olağan üstü durum yaşanıyor. HDP’nin çalışmalarına yönelik linç girişimi saldırı var. Bu konserin gerçekleşmesi için çaba var. Cumhurbaşkanı çıkarmış olan kentte, böylesine ırkçı, faşizan saldırıların olması düşündürücü. Bu nasıl bir ülkede yaşadığımızın fotoğrafıdır. Başbakan Diyarbakır’da ve gittiği her yerde düşünce özgürlüğünden, sanatçıların özgürlüğünden söz ediyor. Türkiler özgürce söylenecek, diyor. Ama başka ülkenin Başbakanı gibi konuşuyor. Biz Ahmet Kaya’dan sonra hiçbir zaman özgür olmadık" diye konuştu.