'TÜRKİYE’DE KASET SİYASETİ YAPILIYOR'
HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, seçim otobüsüyle Manisa'dan Denizli'ye giderken geldiği Uşak'ta partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Partililerle birlikte halay çeken Tuncel, ardından yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ın ses kayıtlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Tuncel, şöyle konuştu:
"Bu kaset doğru mudur değil midir bilmiyoruz. Ama uzun süredir Türkiye'de artık kaset siyaseti yürütülüyor. Herkes bir şekilde kasetlerle gündem belirlemeye çalışıyor. Türkiye'de hukuk kalmamış ve hukuk devleti rafa kaldırılmış. Artık bu ülkede demokrasi ve özgürlükler adına hiçbirşey yapılmıyor. Bu ülkenin Başbakan’ı hırsızlık yapıyor. Bu halkın geleceğini çalıyor. Ama hesap sorulmuyor. Oğluyla arasında yaptığı görüşme vahim ve kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'nin geleceğini, çocukların geleceğini ayakkabı kutularında saklayacaksınız, baba ile oğulun arasında telefon konuşması doğruysa kaçıracaksınız. Ortada kayıt dışı bir para var. Türkiye'de bütün vicdanlar rahatsızdır."
'BAŞBAKAN HIRSIZLIKLARIN HESABINI VERMELİ'
AK Parti’nin iktidara gelirken muhafazakar ve dindar yönünü öne sürdüğünü savunan Sebahat Tuncel, "Yolsuzluklardan hesap soracaklarını söylediler. 'Çocuklar yolsuzluk yapmaz, öğreniyorsa babasından öğreniyordur' diyen Başbakan demek ki bu geleneği devam ettiriyor. Başbakan yaşanan bu hırsızlıkların hesabını vermesi gerekirken, hesap vermek yerine kendisini ve etrafındakileri korumak için yasalar çıkartıyor" dedi.
'Çözüm süreci'ne de değinen Tuncel, "Öcalan'la İmralı'da yapılan görüşmelerin güvence altına alınması Türkiye halkının beklentisidir. Ama onlar MİT'i de güvence altına alıyor. Çözüm sürecini garanti altına almıyorsunuz. Hırsızlıkla yolsuzlukla ilgili hiçbir adım atmıyorsunuz, sonra da bize 'Komplo var' diyorsunuz. Halkımız örgütlenerek bunun hesabını soracak. AKP hükümeti artık bu ülkeyi yönetemez hale geldi. Halkımız artık AKP yönetimini istemiyor" diye konuştu.
CHP'nin politikaları ile AK Parti'nin ekmeğine yağ sürüldüğünü sözlerine ekleyen Tuncel, ana muhalefet partisini Türkiye’yi faşizan noktaya getirmekle suçladı. Tuncel, CHP’nin cemaatle AK Parti arasındaki kavgadan faydalanarak cemaatle işbirliği içine girdiğini ileri sürdü.
HDP Eş Genel Başkanı Saadet Tuncel, konuşmasının ardından seçim otobüsü ile Denizli'ye geçti.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, ()

(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)