'AKP’Yİ KÜRDİSTAN’DA TABELA PARTİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ'
Yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün Muğla'ya gelen HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Yatağan ve Milas’taki ziyaretlerinden sonra akşam saatlerinde Bodrum’a geldi. Gümbet pazar yerinde Bodrum Belediye Başkan adayı Ayşenur Doksat, Muğla İl Başkanı Ayşe Erdem ve HDP İlçe Başkanı Mehmet Polat tarafından karşılanan Tuncel, "AKP’yi Kürdistan’da tabela partisi haline getireceğiz, yerel yönetimleri demokratik özerklikle buluşturacağız. Kürdistan’da iş kolay halkımız örgütlenmiş, şimdi sırada bu politik mücadeleyi batıya taşımak var" dedi.
Türkiye’nin Ortadoğu’nun çok kimlikli çok kültürlü yapısı ile en güzel ülkesi olduğunu kaydeden Tuncel, kimsenin adalete güveni kalmadığını belirterek, “Biz bunları Kürdistan’da KCK operasyonlarından biliriz" diye konuştu.
“ABDULLAH ÖCALAN DAHİL ZİNDANLAR BOŞALACAK”
Tuncel’in sözleri sık sık 'Bıji Serok Apo' sloganları ile kesildi. Tuncel “Sayın Öcalan’ın dünya kamuoyuna duyurduğu barış manifestosu üzerinden bir yıl geçti. Kürt halkı üzerine düşeni yaptı. AKP barış için adım atacağına bir şey yapmadı. Türkiye’de Kürdistan’da Nevroz’da özgürlük ateşini yakacağız. Zindanları Abdullah Öcalan dahil boşaltacağız, bu Nevroz özgürlük nevrozu olacak” dedi.
Tuncel, Kürtçe türküler eşliğinde halay çekti ve seçim otobüsüne binerek Bodrum’dan ayrıldı.
Yaşar ANTER- Osman URAS / BODRUM (Muğla) ()


YA(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)