AYDIN’ın Didim İlçesi’ne gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sabahat Tuncel, partisinin binasını açıp, belediye başkan adayı Sürmeli Bal’ı tanıttı.
HDP Didim İlçe Teşkilatı’nın hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Törene, HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile yaklaşık 200 partili katıldı. Didim Belediye Başkan Adayı Sürmeli Bal’ı da tanıtan Tuncel, konuşmasında AK Parti ile CHP’ye yüklendi. Tuncel, şöyle konuştu:
"Demokrasinin olmadığı yerde çürüme, faşizm olur. 17 Aralık’ta pandoranın kutusu açıldı. Durum tam da budur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden beri hep iki devletin varlığından söz ettiler. Eskiden derin devletti, şimdi paralel olduğunu gördük. Eskiden derinlerdeydi, şimdi yüzeye çıktılar. Derin devlet bu topraklarda Maraş, Çorum, Sivas, Roboski katliamlarını gerçekleştirdi. Hükümetler kendilerini hep bu katliamlardan ayrı tuttu. Hayır siz de katliamlardan sorumlusunuz. Biz iki CHP tanıyoruz, biri sosyal demokratikleşmeden yana biri de derin işbirliği içindeki. Şimdi cemaat ile işbirliği gündemde. Kemal Kılıçdaroğlu’nu uyarıyoruz, Başbakanı ne hale getirdi, kim bilir seni ne hale getirir."
Tuncel’in konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar, bir süre halay çekti.