ANTALYA'da düzenlenen nevruz kutlamalarında konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, "AKP hükümeti barış, eşitlik için, bu savaşın bir daha başlamaması için adım atmadı. 17 Aralık'ta ortaya çıktı ki Başbakan barış için çalışmamış, kendisi için çalışmış" dedi.
HDP tarafından Kepez İlçesi'ndeki Erdal Öner Spor Salonu önündeki alanda düzenlenen ve yüzlerce kişinin katıldığı Nevruz kutlamalarında HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve sanatçı Ferhat Tunç da yer aldı. Kutlamalarda Abdullah Öcalan'ın nevruz mesajının okundu. Kutlamalarda Öcalan ve PKK lehine sloganlar atıldı. Etkinlikte konuşan Sebahat Tuncel, hükümet ile muhalefet partilerini eleştirdi. Ak Parti hükümetinin çözüm sürecinin gündeme gelmesinden bugüne süreci güvence altına alacak hiçbir adım atmadığını söyleyen Sebahat Tuncel, şöyle konuştu:
"17 Aralık'ta ortaya çıktı ki Başbakan kendisinin, oğlunun, akrabalarının cebini doldurmak için halkın geleceğini çalmak için çalışmış. Bu ülkenin en temel sorunu konusunda adım atması, çözüm sürecini garanti altına alması gerekirken AKP hükümeti Türkiye halklarının geleceğini karartarak, Türkiye'de hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet düzenini geliştirmişler." 
'YAPMASI GEREKEN HESAP VERMEKTİ'
Başbakan Erdoğan'ın halkından, toplum ve muhalefetten korktuğunu öne süren Sebahat Tuncel, "Başbakan zannediyor ki Twitter'i kapatırsam insanların sesi çıkmayacak. Başbakan bu halkın sesini kısmaya çalıştığı sürece daha çok hata, daha çok yanlış yapıyor. Oysa yapması gereken Türkiye halklarına hesap vermekti. Ama bırakın demokrasiyi geliştirmeyi, kendini korumaya aldı" diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU'NU DA ELEŞTİRDİ
Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da eleştirilerde bulunan Sebahat Tuncel, şöyle devam etti:
“AKP ile cemaatin ittifakı bozuldu ya, yeni ittifaklar gündeme geldi. Bu defa CHP, cemaat ve milliyetçilerin ittifakı. Şimdi uluslararası güçler de bu ittifaktan medet umuyor. Kılıçdaroğlu bu ittifaka o kadar kendini kaptırmış ki, zannediyor ki cemaatle yan yana olursa cemaat onu Başbakan yapacak. Cemaat AKP'yi ne hale getirdi, seni ne hale getirir bilemem yani."
Tuncel'in konuşması ardından kutlamalar, sanatçı Ferhat Tunç konseriyle devam etti.

ÖÖ(HA/İD) (FOTOĞRAFLI)