HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, telefon dinlemelere ilişkin yapılan yeni düzenlemeleri eleştirerek, "Bütün yargıçlar eninde sonunda adalet bakanına bağlanacaksa, bu dinleme emirlerini verecek olan yargıçları adalet bakanı yönetecekse, buradan bu sonucu çıkartabilir miyiz; Bundan sonra Tayyip Erdoğan herkesi dinleyecek ve onu hiç kimse dinlemeyecek, tedbir biraz bununla ilgili gözüküyor" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, partisinin Edirne belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı katıldı. Bir restorandaki düzenlenen yemekli toplantıya Kürkçü’nün yanı sıra partinin yöneticileri ve üyeleri katıldı. Başbakan Erdoğan’nın halkın açtığı krediyi 10 yıldır hoyratça harcadığını öne süren Kürkçü, "Şimdi üzerine kelimeye şahadetle, besmeleyle döşenmiş yeşil örtüyü çektiğiniz zaman altından hırsızlar, soyguncular, uğursuzlar, bu paraları bir birleriyle paylaşmak için bir birlerinin kafasını kıranlar çıkıyor. Bu paraları bir birlerine yar etmemek için bir birlerinin yatak odasına kamera koyup bir birlerini dikizleyen ucube sürüsü. Toplumun en az değer verdiği hükümet ve partisi artık bu ülkeyi yönetmeye devam edemez. Türkiye sadece bir ekonomik kriz değil bir moral krizi ve ahlak kriziyle karşı karşıyadır" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’ni de eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP diyor ki; 'biz eski düzene, onlar marşlarla ilerliyordu, biz buna duaları katarız.' CHP’nin tek parti devrinden Adalet ve Kalkınma Partisi’nden ne farkı kalmıştır? Soruyorum. Valilerin parti başkanı olduğu, devlet güvenlik teşkilatlarının doğrudan doğraya başbakana bağlandığı, şimdi hakimlerin ve savcıların doğrudan doğraya adalet bakanına bağlanacağı bir düzenin, CHP’nin tek parti düzeninden ne farkı vardır ki? Tayyip Erdoğan iki de bir kalkıp İsmet İnönü’nün, Mustafa Kemal’in aslında ne kadar kötü insanlar olduğunu anlatmaya çalışır. Eğer onlar kötüyse Tayyip Erdoğan iki kere kötüdür. Hiç değilse onlar esaret altındaki bir ülkenin esaretten çıkışına öncülük etmişlerdir. Ya Tayyip Erdoğan sadece bu ortaya konulan bu zenginliği kendi tarikatı, kendi cemaati arasında üleştirmekten başka neye hizmet etmiştir."
DİNLEME DÜZENLEMESİ
Yargıdaki telefon dinlemeleri düzenlemesine değinen Kürkçü, bunların önlenmesi için yeni tedbirlere ihtiyaç olduğunu belirterek, "Dinlenme tartışmaları bana ‘ava giden avlanır’ hikayesini hatırlatıyor. Yasadışı, usulsüz ve kuralsız dinlemenin yolunu açarsanız ve dinleme işinde ortak olduklarınızla birlikte başkalarının sırlarına vakıf olup bunları bir şantaj aracı olarak kullanırsanız bu silah döner ve sizi vururdu. Bende Başbakanın bu bakımdan aramızda şikayet etmeye hakkı olan en son kişi olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki şimdi bu dinlemelerin önlenmesi için alınacak tedbirlere ihtiyaç var. Bu tedbirlerin alınacak olmasını duymamızda olumlu. Fakat gene de insan merak etmeden edemiyor. Bütün yargıçlar eninde sonunda adalet bakanına bağlanacaksa, bu dinleme emirlerini verecek olan yargıçları Adalet Bakanı yönetecekse, buradan bu sonucu çıkartabilir miyiz; Bundan sonra Tayyip Erdoğan herkesi dinleyecek ve onu hiç kimse dinlemeyecek. Tedbir biraz bununla ilgili gözüküyor. O açıdan ben demokratik bir rejim altında girmedikçe bu konunun kalıcı bir önlemin olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından partisinin Edirne’de belediye başkan adaylarını tanıtan Ertuğrul Kürkçü partililerle bir süre sohbet ettikten sonra şehirden ayrıldı.