HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Türen, yerel seçimlerde Karadeniz açılımına imza atacaklarını söyledi.
Halkların Demokratik Partisi, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Hopa’da belediye başkanlarını açıkladı. HDP’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Türen de, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısıyla partisinin yerel seçim vaadlerini sıraladı ve hedeflerini anlattı. Kuruluşu 2012 Ekim ayında yapılan HDP’nin Türkiye’nin en genç partisi olduğunu hatırlatan Kadir Türen, şunları söyledi:
“HDP bir yönüyle de Türkiye’nin en eski partisidir. Anadolu halklarının verdiği özgürlük, barış, demokrasi, adalet, eşitlik ve temiz çevrede yaşama mücadelesinin mirasını devralmış bir partidir. HDP, doğanın haklarını savunan bir partidir. Parçası olduğumuz doğayı alınıp satılabilir bir mal olarak görmüyoruz. Soluduğumuz havayı nefes alınamaz hale getirenlere, nükleer ve termik santrallere, HES’lere, mega – çılgın projelere, yaşadığımız kentlere, ormanlara, akarsulara, denizlere kıyanlara karşı insanı ve doğayı savunuyoruz. Trabzon’u halkla birlikte yönetme sözü veriyoruz. Trabzon Belediyesi’nde taşeron işçi çalıştırma uygulamasına son verilerek belediye hizmetleri iş güvenceli ve kadrolu elemanlarla sağlanacaktır.”
Kadir Türen, birkaç yıl önce BDP’li milletvekillerinin Karadeniz turunda yaşanan olayların ardından, HDP milletvekillerinin bölgeye gelip gelmeyeceğiyle ilgili olarak ise, “Şimdilik böyle bir programımız yok. Kendi teşkilatımızla bazı çalışmalar yapacağız. Bazı internet sitelerinde milletvekilimiz Sırrı Süreyya Önder’in bölgeye geleceği yazılıyor ama şu anda bunu planlamıyoruz” dedi. Türen, yerel seçimlerdeki çalışmalarının Karadeniz açılımı olarak değerlendirilebileceğini de sözlerine ekledi.