İZMİR’in Konak İlçesi’nde, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) merkezi seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılış öncesi partinin Büyükşehir ve Konak Belediye başkan adayları projeleri hakkında bilgi verdi.
HDP merkezi seçim bürosu açılışı Çankaya semtinde, 1337 Sokak numara 16’daki As Han’ın önünde yapıldı. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, Türkiye’nin kaosa sürüklendiğini, ancak yeni bir umudun filizlendiğini onun da HDP olduğunu öne sürdü. Uğur, “Bugün karışık bir dönemin içinden geçiyoruz. Sandığımıza sahip çıkamadığımız için oylarımız çalındı. Sandığa sahip olacağız, sayın Öcalan da özgür olacak, bu halk da özgür olacak. Nevruz ateşi hem içimizi aydınlatıyor, hem de yolumuzu gösteriyor. Sayın Öcalan’ın nevruz mesajını hep birlikte dinleyeceğiz, bir seneden beri, ne bir asker, ne bir polis ne de bir gerillanın anası ağlamıyor. Karşımızda yalnızca hırsız değil, 15 yaşındaki çocukların katilleri de var” dedi.
İZMİR’E DENİZ GETİRECEĞİZ
HDP’nin Konak Belediye Başkan Adayı Yıldız Çelik ile eşbaşkan adayı Coşkun Üsterci, projeleri ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Özçelik ile Eşbaşkan Adayı Pınar Türk projelerini anlattı. Uludere’de yaşanan olayı, Saddam Hüseyin’in Halepçe katliamına benzeten Özçelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sonunun Saddam Hüseyin’den farklı olmayacağını öne sürdü. İzmir’e deniz getireceğini anlatan Özçelik, “İzmir’de denize girilmiyor, biz İzmir’e deniz getireceğiz. İnsanlarımız İzmir’de denizden yararlanabilecek. Birçok projeye imza atacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.

TH (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)