HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı, Dikili İlçesi’ndeki aday tanıtımı sırasında gösterilen tepkiyi basın toplantısıyla kınadı.
HDP Dikili Belediye Başkan adayı Semra Uzunok’u tanıtmak için dün Dikili Atatürk Meydanı’nda toplanan gruba, aynı yere gelen ülkücülerden oluştuğu ileri sürülen topluluk tepki gösterdi. Polisin önlem aldığı meydanda, taraflar arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Bu olayın ardından, İzmir’in Alsancak semtindeki HDP İl Başkanlığı’nda bir toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan HDP İl Başkanı Cavit Uğur, şunları söyledi:
“İzmir’in 30 ilçesinde adaylarımızla bu seçimlerde yer alıyoruz. Dikili’de belediye başkan adayımız Semra Uzunok ve ekibimiz saldırıya uğradı. Araç konvoyu ile şehrin içerisinde dolaştık. Emniyetin bilgisi doğrultusunda bize ayrılan alana gittik. Çok sayıda çevik kuvvet ve polis orada duruyordu. Daha önceden konumlanmış bir grup ile aramızda barikat oluşturuldu. Biz faaliyetimize başlamadan o küçük grup büyümeye başladı. Ancak biz sağduyulu davranarak herhangi bir münakaşaya girmeyip yüzlerimizi bile dönmedik. Bütün bunlar olurken, grup büyümeye başladı ve her defasında Dikili Emniyet Müdürü olduğunu öğrendiğimiz kişiye uyarılarda bulunmamıza rağmen o grup polisten güç aldı. Bir arkadaşımız uygulanan darp sonucu hastaneye kaldırıldı. Daha önce de Kürtlere yönelik ayrımcılık ve nefret Dikili’de devam ediyordu."
Cavit Uğur, kendilerine saldırdıklarını öne sürdüğü grupta, MHP’lilerin yanı sıra CHP’lilerin de bulunduğunu iddia etti.