Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hatice Altınışık, kentte Lice'de 2 kişinin öldüğü olayları protesto etmek için yürüyüş yapan gruba yönelik saldırıyı kınayarak, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.
Tokat'ta 5 gün önce Lice'deki olayları protesto etmek için yürüyüş yapmak isteyen gruba çevrede toplanan karşıt görüşlü kişiler saldırıda bulunmuştu. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hatice Altınışık çeşitli incelemelerde bulunmak üzere kente gelerek partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenlendi. 8 Haziran'da partilerinin gençlik merkezi üyelerine yapılan saldırıyı kınadıklarını söyleyen Altınışık, şöyle konuştu:
"Türkiye halklarının eşit, özgür ve barış içinde yaşamasında ısrara eden ve bu bağlamda Lice'de kalekolların inşa edilmesine itiraz eden, karşı çıkan kitleye karşılıklı iki tepeden çapraz ateş açılması sonucu ve iki gencin arkadaşımızın ölümü ve yaralılarla sonuçlanan katliamı kınamak, öldürenleri anmak üzere demokratik ve insanı haklarını kullanarak eylem yapan HDP Gençlik Meclisi üyesi arkadaşlarımızın linç girişiminin Türkiye haklarının barışına hizmet etmeyeceği hepimizin malumudur. HDP olarak, Türkiye topraklarında hiçbir Türk'ün, hiçbir Sünni'nin ve de Alevi'nin bir başka halkı linç etme isteğinde ve düşüncesinde olduğuna inanmıyoruz ve bu yönlü düşünüyoruz ki, devletin kolluk kuvvetleri, çeşitli siyasi mekanizmalar kışkırtmadığı sürece. Dolayısıyla 8 Haziran'da yaşanan linç girişiminin kışkırtıcısı birinci ve tek sorumlusu Tokat Emniyet Müdürlüğü ve bağlı kolluk kuvvetleri olarak görüyor bu anlamda sorumlularının bir an evvel cezalandırmaları için gerekli yasal haklarımızı kullanarak suç duyurularında bulanarak süreci takip edeceğimizi belirtmek isterim. Görüntüler elimizde ve sosyal medyada bulunmaktadır. Suçlular tutuklana kadar biz mücadelemizi sürdüreceğiz."

FOTOĞRAFLI