Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin tarihine geçecek kanlı bir pazar günü yaşandığını belirten ve olayların sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti hükümetini gösteren İdris Baluken, çok sayıda güvenlik görevlisini ve vatandaşı katleden PKK’ya yönelik tek bir söz bile söyleyemedi.

Bölgede yaşananların Türkiye kamuoyundan gizlendiğini, Cizre’de ve Dağlıca’da neler yaşandığının bilinmediğini iddia eden Baluken, “Açıklama yapması gerekenler, acı gerçekleri kamuoyuna açıklamak yerine kutuplaştırma ve düşmanlaştırma üzerinden bu gündemleri adeta kamuoyundan saklamaya çalışıyor” dedi. Biran evvel silahların susması gerektiğini söyleyen Baluken, “Cumhurbaşkanı bütün sorumluluğu alması gereken yerde maalesef yangına benzinle gidecek büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Yaptığı açıklamaların hiç birisi bölgede yaşanan gerçekleri kamuoyuna açıklayacak nitelikte değildir. Dün televizyonda yaptığı açıklamadan hemen sonra Türkiye’nin dört bir yanında toplumsal linç saldırıları devreye kondu. Erdoğan katıldığı televizyon programında açık bir şekilde partimizi ve bazı basın yayın organlarını hedef gösterdi” dedi.

“400 vekili Cumhurbaşkanı barış için değil, başkan olmak için istiyor” ifadelerini kullanan Baluken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi gündemini ve kendi talebini halkın talebinin önüne koyduğunu iddia ederek, “Bu kadar korkunç bir tablonun yaşandığı bir günde bile Cumhurbaşkanı, 78 milyonun gözünün içine bakarak bu itirafları ortaya koyma tutumunu gösteriyorsa çok vahim bir durum ile karşı karşıyayız demektir” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu’nun şehit çocuğu ile milli maçta "tribün şovu" yaptığını ileri süren Baluken, Kars’ta terör örgütü PKK militanlarına gıda ve ihtiyaç malzemesi götürüldüğü ihbarını alan emniyet güçleri tarafından durdurulan araçtan HDP Kars Milletvekili Şafak Özanlı’nın çıkmasına yönelik sorulara ise, “Tamamen yanlış bir haberdir. Milletvekilimizin gözaltına alınması söz konusu değildir. Gözaltına alınan 7 kişi ile beraber kendisi de savcılığa refakat edecek şekilde gitmiştir. Gözaltına alınan 7 kişi akşam saatlerinde serbest bırakılmıştır, bu haber tamamen yalandır” açıklamasında bulundu.
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken PKK'ya tek laf edemedi! cumhurbaşkanı erdoğan,HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken,pkk