Sedat BUDAK– Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Bunlara her görüşmemizde diyoruz ki siz batağa saplanıyorsunuz. Ortadoğu'da Suriye politikasında, Irak politikasında, Kürdistan politikasında ve Türkiye'nin iç siyasetinde her geçen gün batağa saplanıyorsunuz" dedi.
Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından Doğubayazıt belediye meydanında dün düzenlenen 'Kadınlar önderliği ve özgürlüğü için eylemde' mitinginde konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, çözüm sürecinin yasal statü üzerine oturtulmasını istedi. Türkiye’nin Ortadoğu politikasını eleştirdi. İmralı'ya Abdullah Öcalan ile görüşmelere katılan İdris Baluken, bugün özgürlük mücadelesinin finaline gelindiğini ileri sürdü. Tarihi bir kavşakta bulunduklarını anımsatan İdris Baluken, özetle şunları söyledi:
"Kürt halkının özgürlüğü, Kürdistan’ın özgürlüğü ve başkan Apo’nun özgürlüğüdür. Kürt halkının bir tek cümlesiyle, onun önderliğinin bir tek cümlesiyle ve başkan Apo’nun bir tek cümlesiyle artık Ortadoğu’daki dengeler yeniden değişiyor. Ortadoğu devletleri kendi politikalarına yeniden çeki düzen vermek zorunda kalıyorlar. Bunlara her görüşmemizde diyoruz ki siz batağa saplanıyorsunuz. Ortadoğu’da Suriye politikasında, Irak politikasında, Kürdistan politikasında ve Türkiye’nin iç siyasetinde her geçen gün batağa saplanıyorsunuz. Bu bataklıktan çıkmak için siz de gidin başkan Apo ile görüşün. Başkan Apo ile görüşürseniz ufkunuz açılır, zihniniz açılır ve bulanık tablo birazcık berraklaşır diye bunu söylüyoruz. Davutoğlu’nu İmralı’ya gönder, kendi danışmanlarını İmralı’ya gönder."

FOTOĞRAFLI