HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisi tarafından cumhurbaşkanlığına aday gösterilen diğer Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş için seçim çalışmaları kapsamında Yalova’ya geldi. Doğuşspor Sosyal Tesisleri’nde toplananlara seslenen Yüksekdağ, “Bugün Yalova’da da yeni yaşam çağrımızı iletiyoruz” dedi.
Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş etrafında bir araya geldiklerini anlatırken, Türkiye koşullarında 'Yeni yaşam' sözünün çok şeyi ifade ettiğini söyledi. Figen Yüksekdağ, şöyle dedi:
"Türkiye şartlarında ezilen  işçi, emekçi, kadın, genç, ezilen inanç ve ulustan halklarımız çok geniş bir toplumsal kesim eski ve statükonun pençesinde bir yaşamı sürdürmek zorunda. Eskiyi temsil eden düzen partileri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu eskiyi temsil eden partilerin çıkardığı cumhurbaşkanı adaylarının kendisine çizdiği yolu ve yaşamı yaşamak zorunda. Bu koşullar içerisinde halkımızın kendisine sunulanın dışında özgür ve bağımsız bir seçeneği olduğunu ifade etmek için yola çıktı. Yeni yaşam aynı zamanda bizim kararlı biçimde düşündüğümüz yol. Hala sürdürdüğümüz bir yolculuktur. Eskiden yeniye doğru yapılan bir yolculuktur bu. Yıllar boyunca halkımızın değişime ve yeniye olan özlemini düzen partileri ve siyasetçileri kötüye kullandılar. Yeninin, değişimin söylemini kullandılar. Bugün de hala kullanıyorlar. Seçim meydanlarında Tayyip Erdoğan yeninin sözcüsü ve temsilcisi olarak sunuyor kendisini. Bundan 12 yıl önce AKP hükümeti iktidara geldiğinde de halkımızın değişim talep ve beklentisini arkasına almıştı. 12 yıl boyunca da bu değişim talep ve beklentisini hor kullandı. Yıllarca değişim talebini dilinden düşürmeyen bir hükümetin eskiye ne kadar bağlı olduğunu ve iktidarını korumak için statükoyu nasıl sıkı sıkıya savunabileceğini biz sayısız örnekle gördük."
AK Parti hükümetinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt halkının beklentilerini eskittiğini öne süren Yüksekdağ,  şöyle devam etti:
"Bugün yeni ve değişimin gerçek yüzünü ve gerçek dinamiğini açığa çıkarmamızın  zamanı gelmiştir. Öyle bir eşiğe geldik ki artık söylemde değil, eylemde. Artık sadece yaklaşım, konuşma ve seçim meydanları, nutuklarında değil de, yaşamın ve bütün üretimin merkezinde yeniyi inşa etmemiz ve değişimi hayata geçirebilmemiz gerekiyor. 12 yıl boyunca 'Kürt halkına inkar ve asimilasyon tavrı değişecek' dediler ve Kürt halkımızın beklentileriyle oynamaya kalktılar. 12 yıl boyunca Alevi yurttaşlarımıza 'Artık eşit vatandaşlar olarak görüleceksiniz. Sizi de devlet olarak muhatap alıyoruz, alacağız' dediler ama bunun eskinin bir tekrarı olduğunu Alevi halkımız çok net gördü" dedi.

FOTOĞRAFLI