HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) HDP Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, İzmit'te yaptığı açıklamada, AK Partinin geriye doğru saymaya başladığını ve yokuş aşağı gittiğini söyledi.
HDP Eşbaşkan Ertuğrul Kürkçü’ye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nilay Etiler, İzmit Belediye Başkan adayı Metin Fırat da eşlik etti. Seçim otobüsüyle İzmit, Gölcük ve Kartepe İlçelerinde şehir turu atan Kürkçü daha sonra İzmit Topçular Mahallesi’nde seçim bürosu açılışına katıldı.
'AK PARTİ YOKUŞ AŞAĞIYA DOGRU GİDİYOR'
Açılış öncesi yaptığı konuşmada AK Partinin yokuş aşağıya doğru gittiğini söyleyen Ertugrul Kürkçü, "Bugün burada seçim büromuzu açıyoruz ve eş başkan adaylarımızı sizlerle buluşturuyoruz. AK Parti geriye doğru saymaya başladı ve yokuş aşağıya gidiyor. Biz AK Partinin aşağıya giden yolculuğunu hızlandırmak ve düşmesi gereken çukura düşürmek için elimizden geleni yapacağız. AK Parti tarafından yönetilen kentler istemiyoruz. HDP kentin yönetiminde halkın onayını almak ve kentlerin kendi kendisini yönetmesi için halka yöneliyor. Eğer İzmit hakikaten özel bir kent olmuş olsaydı 1999 yılında bu kent bu kadar kurban vermez ve bu yönetimin enkazının altında kalmazdı. Biz sadece kentsel yönetim değil Türkiye’nin genel yönetimi açısından bu seçimlerin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
ERDOĞAN HEPİMİZİ ÇUKURA ÇEKMEK İSTİYOR
AK Parti ile yürüyecek yollarının olmadığını söyleyen Kürkçü konuşmasını söyle sürdürdü:
“AK Partinin bugüne kadar kredisini kullandığı barış süreci de AK Partinin elinde mıncıklana mıncıklana hiçbir yere doğru hareket edemeyen bir tren şeklini aldı. Bu tren hiç bir yere gitmiyor. Biz barışı kendi kendimize halkla kuracağımızı biliyoruz. AK Parti ikide birde bize ‘Benim sayemde barış yapıyorsunuz’ masalını anlatmasın. Barışı Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan'ın  projesi gerçekleştirdi. Tayyip Erdoğan da, Öcalan’ın uzattığı bu barış eline çukura tamamen düşmemek için tutundu. Ama şu anda o çukura hepimizi çekmek istiyor. Onun elini bırakacağız ve onunla yürüyecek yolumuz yok. Beklentiler Kürt halklarının tanınmasıdır ve tüm ana dillere özgürlük tanınması için mücadele ediyoruz.”
‘CEZAEVLERİNDE 10 BİNE YAKIN SİYASİ TUTUKLU VAR’
Cezaevleriyle ilgili hiçbir adım atılmadığını söyleyen Kürkçü, “Cezaevlerinde 10 bine yakın siyasi tutuklu var. 500 yakın hasta hükümlü ve tutuklu var. Bunlarla ilgili hiçbir adım atılmadı" diyerek şöyle devam etti:
"Özgürlüğümüzden bir milim feda etmemiz sadece çılgın olmamız anlamına gelir. Biz çılgın değiliz aklı başında insanlarız. Aramızda bir çılgın var. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çıldırmış ve aklını kaybetmiştir. Bugün Türkiye, Osmanlı döneminin Deli İbrahim dönemi gibi yönetilmektedir. Durmaksızın halka gerçekten başka her şeyi söyleyen bir insandan sözediyoruz. Bu insanla 12 yıl geçirdik artık daha fazla geçiremeyiz. Yeni bir Türkiye ne Tayyip Erdoğan'la, ne de ona karşıymış gibi gözüken Fethullah Gülen ile ırkçılarla, milliyetçelerle ve devrimci hareketin düşmanlarıyla biraraya gelerek sözüm ona sol seçenek oluşturanlarla Türkiye geleceğini kazanamaz. Halkın kendi kendisini yönettiği bir rejimle olur.”

EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)