Ramazan ÇELİK- Mehmet EZER- Ufuk AKTUĞ/HATAY, () - HATAY Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Ak Partili Sadullah Ergin, CHP'li Lütfü Savaş ile MHP'li Mete Aslan, oylarını kullandı.
Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, oyunu Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi'ndeki 2329 nolu sandıkta kullandı. Ergin, kazasız belasız bir seçim olması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Maalesef zaman zaman istenmeyen hadiseler oluyor. Kırıkhan Gölbaşı'nda ölümlü hadiseler cereyan etti. İnşallah başka bir sıkıntı olmaz. Ben seçimlere hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
SAVAŞ, EŞİ VE KIZIYLA BİRLİKTE OY KULLANDI
2009 seçimlerinde rakibi olan Sadullah Ergin tarafından aday gösterilerek Antakya Belediye Başkanı seçilen, partisi tarafından aday gösterilmeyince CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Lütfü Savaş ise oyunu Antakya Vali Teoman İlköğretim Okulu'nda 1285 nolu sandıkta kullandı. Oy kullanmaya eşi Nazan ve kızı Nimet Tuçe Savaş ile birlikte gelen Savaş, seçimin Türkiye için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Savaş'ın 18 yaşındaki kızı Tuçe Savaş, ilk defa bu seçimlerde oy kullandığını ve bunun da babasının aday olduğu seçime denk geldiğini söyledi.
METE ASLAN İSKENDERUN'DA OY KULLANDI
MHP Belediye Başkan Adayı Mete Aslan da oyunu Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde kullandı. 1999-2009 arasında İskenderun belediye Başkanı olarak görev yapan ve bu seçimlerde partisi tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterilen Mete Aslan, oyunu Kurtuluş İlköğretim Okulu'ndaki 1051 nolu sandıkta kullandı. Aslan, seçimin Hatay için hayırlı olması dileğinde bulundu.
RÇ(OA/SSA) (FOTOĞRAFLI)