BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, asker olan bir yeğeninin ve bazı akrabalarının Şırnak İdil İlçesi'nde Özel Tim tarafından darp edildiğini iddia etti.

Kaplan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 15 Şubat gecesi saat 22.00 sıralarında Özel Tim'in asker olan yeğenine saldırdığnı belirterek, "Yeğenim ve akrabalarım askerden gelen bir akrabamızı yolculamak üzere misafirlikteyken, eşi ve çocukları ile eve döneceği sırada özel tim mensupları 2 zırhlı araçla geliyor ve 10 kişi durduruyor. 'Kimliklerinizi çıkartın Genel Bligi Toplama (GBT) işlemi yapacağız' diyor. Ardından 2 zırhlı araç daha geliyor. Evin askere gidecek olan İbrahim Akay ile küçük kız kardeşi kapının önünde GBT işleminden bir şey çıkmayınca bu sefer 'sizler teröristlersiniz' diyerek saldırıya başlıyorlar. Eşlerinin yanında çocuklarının önünde ve ziyaret edilen ailenin kız çocuğuna dahi bütün aile fertlerine Özel Tim saldırıyor" dedi.

Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bunun üzerine aileden biri 155'i arıyor ve polisleri çağırıyor 'saldırıya uğradık' diye. Polis 2 panzerle geliyor. O sırada oradaki Özel Tim'ler gelen polislere 'S..tirin lan burada, gidin siz kim oluyorsunuz da bize karışıyorsunuz' diye kovuyor. Arkasından darp işleminden sonra bir işlem yapmadan gidiyorlar. İlçe emniyetinden gelenlerde, olay yerinde tutanak tutmuyor, işlem yapmıyor. Saldırı sonrası İbrahim Akay, 5 günlük rapor aldı. Yaralı var, saldırı var, polis geliyor, şikayet var, ama işlem yapılmıyor. Bugün İdil Savcılığı'na tüm akraba, yeğenim dahil dayı tarafı bugün şikayette bulundular. Burada polisler, bir şey çıkmayınca GBT'den asker İbrahim Akay'a 'Siz teröristsiniz' demiş. İbrahim Akay, 'Ben askerim demesi' üzerine de zinkaflı küfürler edilmiş. İfadeleri bu şekilde. şu anda ifadeleri devam ediyor. Bunu Sayın İçişleri Bakanı'na soruyoruz. Aslında Başbakan'a soruyoruz. Bu çözüm sürecinde bu Özel Tim'ler 90'larda dahi yapılmayan bu saldırganlığı ve cüreti nereden alıyor, kimden alıyor. Bu çok kötü bir provokasyondur. Şırnak milletvekilinin yeğeninin, dayılarının akrabalarının evini basıp saldıracaksınız, ve kadınlara saldıracaksınız. Kadınların da içinde başörtülüler vardı. Tıpkı Kabataş'daki gibi. Mahremiyetin yalnız sizin mi var? Yalnız sizinmi namusunuz, kişilik hakları, konut haklarınız var. Başkasının yok mu. Bu kadar pervasızca bu çözüm sürecinde bu provokasyonları yapanların elbette ceza işlemleri sürüyor. Bunun arkasındaki yönlendirmenin peşini bırakmayacağız. Burası Ananas yada Muz Cumhuriyeti değil, diktatörlerin Cumhuriyeti de değil" dedi.

Geçtiğimiz günlerde, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Özerklik inşa edeceğiz' sözlerinin hatırlatılması üzerine, Kaplan, "Selahattin bey yalanladı bunu. Arkadaşlar bizim projelerimiz demokratik özerklikle ilgili meclise zamanında dağıtıldı her şey açık. Sayın Demirtaş'ın söylemediği bir sözü birlerin manipüle edici bir şekilde haber yapmasını doğru bulmuyorum" dedi.

Bir gazetecinin, bir köşe yazarının Güneydoğu'daki 20 bin haneye kalaşnikof silah dağıtıldığını idida ettiğinin hatırlatılması üzerine Kaplan, "O salak kimse, o 20 bin kişinin tek tek isimlerini de yazsaydı çok sağlıklı bilgileri varsa. Böyle köşe yazıcılığı olur mu?. Biliyorsan nereden geliyor, kime dağıtılıyor. Devlet uyuyor, MİT ,hükümet, yargı, polis uyuyor, köye yazarı ayakta. Bir 'Alo'ya bağlısın kardeşim. Senin bütün ömrün bir 'Aloluksun.' Yazarken şirazeyi kaçırmamak lazım. Yok öyle bir şey. Barış ve çözüm sürecine paslı hançerle böyle böyle darbe vurmaya çalışıyor bu kadar" dedi.